Emigranten

Den småländska kusten utforskas

Update

Publicerad 2009-11-30 23:51:18 i Allmänt,

Jag lever. Jag har ätit och vart i skolan, pluggat och spelat lite mer sims ^^ Varvar ner nu till NCIS, ska försöka lägga mig i tid eftersom jag ska upp tidigt imorgon! Vi ska på ännu ett studiebesök i Lund, det kostar pengar, men jag bestämde mig för att delta endå eftersom jag aldrig har varit i Lund och vi ska testa något väldigt bra hamburge-ställe att luncha på! Kommer nog bli bra =)

Sen efter så är det tänkt att jag ska till Ängelholm direkt med och träffa småttingarna! Blir en heldag helt enkelt, så ska verkligen försöka sova nu!

Godnatt alla skåneälskare!



Min vackra stad!

Lördag

Publicerad 2009-11-28 18:10:33 i Allmänt,

Gud vad jag älskar helgen, sov till 2 idag! Lyckat, jag vet, det enda jag gjort mer är att tvätta och handla..

Ikväll blir det kyckling till middag, som jag ska avnjuta med cola för en gångs skull! Dricker inte läsk ofta alls, och inte mycket cola heller. Detta är för att jag föredrar cola i glasflaska, och jag kan inte vara den enda som gör det eller? I burk så smakar det metall, och i plastflaska så blir det blaskigt, ljummet och smakar.. plast och kemikalier. Men när jag köper cola så är det i en iskall glasflaska och så ska det vara en citronskiva och isbitar till <3



Ljuvligt...



Lördagsmys!

Väla.

Publicerad 2009-11-26 19:01:20 i Allmänt,

Det mest kända i Helsingborg är såklart det enorma shoppingområdet som ligger en bit utanför stan. Det är lite svårt att komma dit utan bil, så jag har inte kunnat besöka det förens nu! Värt det kan jag säga, där borta finns ALLT! I alla fall så tog jag buss 2 nu efter skolan med csn-pengarna tryggt på kortet (var lite nervös kan jag erkänna, hört så mycket om detta paradis).

Det var ett himla trevligt ställe, men vädret tillät mig bara att stanna inne i den stora byggnaden! Inte för att det var något besvikelse, gick vilse flera gånger och hittade hela tiden nya affärer! Nu är alla julklappar inköpta, och med tanke på att jag var så duktig och höll mig till min skrivna lapp, så kommer jag inte ha råd senare med dumma impulsköp! Superbra!

4 timmar på högklackat har gett mig en hel del träning, och nu ska jag äta min underbara kantarellsoppa eftersom jag inte ätit sen min gröt i morse!




Klar. Hade gärna besökt ikea med, men man kan väl inte gå igenom hela jävla byggnaden utan pengar? De hade nog inte trott på mig om jag sa att jag bara ville titta...

Mot skåne!

Publicerad 2009-11-24 11:59:43 i Allmänt,

Spenderar en rätt stor del av min tid på tåg, i alla fall blogg-tid! Helgen har varit mycket angenäm, gått upp 2 kg på 6 dagar = lyckad familjetid. Not to worry, min studentbudget kommer se till att jag gå ner dubbelt så mycket igen :P Ska bara lämna väskorna i lägenheten sen så ska jag springa nertill campus för en 3 timmar lång föreläsning! Känner att jag håller på att dra på mig en förkylning med..

Igårkväll så lyckades mamma och jag få tag på biljetter till New Moon (vet inte hur, tillfällig sinnesförvirring bland alla 14åringar)! Den var riktigt bra, med vissa bättre skådespelare och vissa sämre! Rob var inte med så mycket så jag fick tid till att reflektera över storyn, musiken och lite annat (men när han var med... OJ) De har lyckats rätt bra med filmerna hitills, men jag gillar nog den första bättre, och kommer nog alltid föredra böckerna! Har börja störa mig lite på Bellas velighet nu...


Haha

Publicerad 2009-11-20 18:59:31 i Allmänt,

Är det inte ironiskt hur alla killar i världen HATAR Twilight bara på grund av att deras flickvänner har en bakgrundsbild på Rob och spenderar timmar med sina tjejkompisar pratandes om honom! Därför de tar ut sin svartsjuka och ilska igenom att göra såna här bilder =)




Köp vin till mig, någon.

Publicerad 2009-11-20 00:08:03 i Allmänt,

Julen närmar sig och jag börjar långsamt känna pressen över mig.. Skulle inte hösten vara oändlig och tråkig? Usch måste fixa julklappar, mera klänningar och öva på mitt svar till "och vad ska du göra i vår då lilla vän?"

Här hemma är kylen lika tom som i Helsingborg, och mina sista pengar gick åt under min shoppingdag i gbg igår! Mycket trevligt, men förödande för ekonomin.. Idag övingskörde jag, och det gick väl bra, sen har jag bara varit barnvakt!

Förlåt om jag låter bitter och tråkig, men fick ironiskt nog mitt första svar ifrån en kanadensisk familj, samma dag som jag också får reda på att du måste ha en 3 årig utbildning inom barnavård + 1 år som au pair + 150 dollar för att ens kunna ansöka om visum så jag kan vara au pair där...



Mina vackra vänner! Vi möttes även upp av en dränkt Jennie lite senare



Saker som jag aldrig kommer ha råd med: Nr 471



Det godaste jag ätit på flera veckor. Måste hitta nya recept

Spontanbiljard

Publicerad 2009-11-18 12:03:42 i Allmänt,

Ja, det blev en rätt tråkig kväll igår så tillslut så bestämde oss Christian och jag för att dra ner till det enda biljardstället här i Helsingborg!

Trodde det skulle vara en sunkig bar med typ 3 bord, men det var en rätt öppen källare med en hel massa bord (bra för oss nybörjare som villo dra oss undan till bordet längst bort) Förfriskningar serverades, och det fanns även lite tveksam mat som jag tror att den sura kärringen i kassan motvilligt skulle tillaga om du kände för det!

Allt som allt så var det ett himla trevligt ställe, och vi planerar att dra med oss flera nästa gång och göra det till en helkväll! Kan säga att de andra killarna som var där inte var så dåliga dom heller! En till anledning för fler spontana biljardkvällar :)

Stressig kväll

Publicerad 2009-11-17 17:18:11 i Allmänt,

Ska hinna städa, packa och även se på det nya avsnittet av Heroes såklart, för imorgon ska jag upp rätt tidigt och åka in till göteborg där Anna och Jennie ska möta upp mig :) Det ska bli julshopping och ska köpa lite småsaker som jag behöver!

Hann dock med efter ännu en onödig skoldag, att smita in på HM-butiken här i Helsingborg (som är den bästa jag varit i hitills) och lyckades lägga vantarna på den sista blåa nya klänningen som fanns i min storlek! Hade tur för en gångs skull, så nu har jag min nyårsklänning!

Nu ska jag steka ägg och äta mackor med dansk leverpastej med gurka <3



Jag får världens snyggaste figur (och rumpa) i den här kan jag meddela!

God eftermiddag!

Publicerad 2009-11-15 16:28:43 i Allmänt,

Sitter och smaskar på min kantarellsoppa som faktiskt är riktigt god! Gissa vad jag har gjort idag? Rätt, ingenting.
Mest städat och gått runt och funderat på en produkt och ett företag till mitt projekt.. Alltid jobbigt i början.

På tal om föregående inlägg så rekomenderar jag filmen "Carefree" som jag såg igår =)



Den enda kärlek jag får den här vintern är ifrån dessa godingar, och jag kan leva med det!



Här hoppas jag att min vår börjar!

Den gamla goda tiden!

Publicerad 2009-11-15 00:08:43 i Allmänt,

Ibland händer det att människor tittar oförstående på mig eller komenterar "...varför det?" när jag berättar att jag gillar gamla filmer mest. Nu snackar vi inte 90-tals filmer utan härliga rullar ifrån 30,40 och 50-talet! Det kanske låter som en kliché, men det var en helt annan kvalite på filmer förr.

Problemen med filmerna idag är att vem som helst kan producera, skriva eller medverka i en film bara du ligger med de rätta människorna, betalat tillräckligt mycket eller såklart är modell/skelett.. Nu pratar jag inte om alla filmer, utan om de flesta amerikanska filmer, eftersom ca 90% av det vi ser på är amerikanskt!

När filmerna började komma på 30-talet så var det jättestort, och du var TVUNGEN att vara talangfull för att kunna vara skådespelare/skådespelerska! Alla som spelade i filmer på den tiden måste gå i teaterskola först, lära sig grunderna, sjunga och dansa! Och självklart så hade man skådespelartalangen. Det fanns inga specialeffekter, ingen tidspress, ingen RETUSCHERING eller lama manus.
Det var uttänkt, smart, roligt och romantiskt utan att innehålla Adam Sandler eller Hillary Duff, skitskådisar med skitmanus som bara är ute efter att dra in så mycket pengar som möjligt med samma jävla story varje gång.

Filmer på den tiden var till för att underhålla! Det är smarta konversationer för en gångs skull, härliga dansscener och sångnummer lite då och då för att skapa intresse- inga "den tjej som visar mest blir populäraste skådespelerskan (HARKEL-MEGANFOX-HARKEL)" Ju större skandaler, desto smalare du är, ju mer du visar- desto mer roller får du i filmer? Helt ologiskt!

Jag tittar på gamla filmer för att komedierna får mig att skratta utan att vara bajs-humor, de romantiska filmerna utförs av fantastiskt verklighetstrogna skådespelare utan att ha "kärlek-problem-olycklig-allt löser sig" manus och skräckfilmerna för att de nästan helt utan blod och vanställda aliens får mig att nagla fast mig i soffan!

Jag älskar att talang och unika personligheter/utseenden uppmuntrades och värdesattes istället för samma skit med människor som ser likadana ut, som vi ser idag.




Riktig talang! Ingen Miley Cyrus här inte ^^



Unik skönhet med utstrålning- längesen man såg något sånt!

En till helg

Publicerad 2009-11-14 18:43:42 i Allmänt,

Igår blev inte riktigt som jag förväntade mig, men slutade helt okej! Såg på den nya filmen 2012 som var jättehäftig!
Resten av helgen så ska jag mest vara hemma och planera lite inför framtiden! Denna helgen fick mig att fundera rätt mycket.. Gjorde en god middag och sitter nu och smaskar på macadamianötter som jag doppat i mörk choklad <3




Effektivitet är mitt namn

Publicerad 2009-11-11 18:22:45 i Allmänt,

Nu ligger kycklingen i en marinad av olivolja, färsk vitlök, citronsaft och kryddor! Dags för mig att hoppa in i duschen och höja volymen på min spellista med Michael Bublé :)

Trevlig kväll allihopa! <3

God jul!

Publicerad 2009-11-10 21:25:36 i Allmänt,

Ja, nästan i alla fall! Första dagen på del 2 av min kurs idag, så jag firade med julmusik, ljus och ansiktsmask <3 Mhm, HM's nya vinterkatalog med mysiga koftor, gudomliga klackar och alla nyårsklänningar man kan önska sig... Heaven.

Månaden kommer nog gå fort i alla fall, ska hem igen nästa onsdag eftersom jag är ledig! Ska sysselsätta mig denna månaden med mitt nya projekt (gick runt och trodde att det var över tills verkligheten gav mig en bitch-slap.) och dessutom planera in glöggfester och julfester/födelsedagar nu i december!

Hmm, måste ju baka någon dag med.. Rebecca, du kanske känner för en bakdag här i skåne? ^^

I söndags var jag på kalas hos min gravida syster i göteborg innan jag åkte hem, det var väldigt trevligt! (Är så avundsjuk på deras nya lägenhet så jag kräks) På tal om det så var samtalsämnet under kvällen hur otroligt jobbig jag var som barn.. Fick jag inte som jag ville, eller om någon passade mig så skrek jag tills jag spydde :)




Familjen :)



Lite oroande att hitta sånt här på Olivias rum...

Usch.

Publicerad 2009-11-08 21:58:41 i Allmänt,

Smet förbi vaccinkön "Vi måste ha ledande politiker till hands om viktiga beslut ska tas"

”Han kunde inte andas” Göran, 49, skickades hem – dog i svininfluensan

De måste köa – inte politikerna Politiker får gå före i vaccinkön i flera landsting: ”Förstår att det är känsligt för medborgarna”


- Jag är så arg på hur det här hanteras av vårt "I-land". Kan själv bara forsätta protestera mot att läkemedelsföretagen tjänar enorma summor pengar medans barn och vuxna dör (som inte behövde ha dött)... Detta är SJUKT sverige!!

Gomôrron, gomôrron, vem e' det jag tjôtar me'?

Publicerad 2009-11-06 10:57:15 i Allmänt,

Ja, jag känner mig lite som "Veiron i ottan", nu fattas bara snuset, vodkan och porrtidningarna.. Kanske kan ringa upp någon random person och ställa irriterande frågor?

Sitter i Aranäsgymnasiets simhall nu faktiskt, väntar på att de ska öppna så jag kan sola lite! I-lands problem det där när sminket inte längre passar hudfärgen. Men då är det fan så mycket billigare att sola, än att köpa nytt!

Har precis haft min första körlektion, och det gick faktiskt jättebra! Jobbar jag riktigt mycket med det, så kan jag ha mitt körkort i januari :D Hon sa att jag fått in alla grunder nu i alla fall, så ska öva på regler och trafikmärken nu!
Men ska nog hem och sova en stund sen, var ju uppe vid halv 7...




Idolen.

Hääärliga dagar

Publicerad 2009-11-05 20:48:53 i Allmänt,

Vaknade halv 12, gick upp och åt frukost medans jag tittade på en dokumentär om Wal Mart- älskar sånt, blir lika insatt varje gång! Tagit det lugnt, städat lite och gått en långpromenad med hunden! Har även sökt lite mer Au Pair familjer i Kanada, så vi får se hur det går :)
Igår var jag hos min Anna! Skitmysigt när det bara är vi två ^^ Vi såg på komedi och fuskade lite på lill-lördagen!

Nu ska jag sätta min vid tv:n och se på Mtv EMA eftersom både Foo Fighters och U2 kommer spela live! Imorgon ska jag gå upp tidigt och ha min första körlektion...


Min gamla skola!

Publicerad 2009-11-03 17:08:28 i Allmänt,

Åkte in till vackra Kungsbacka idag för att roa mig ett tag, köpte några böcker! Ska bli trevligt att läsa några nya, rätt trött på att läsa samma gamla om och om igen ^^ Köpte med mig lite fika och gick till mammas jobb en stund innan jag tog bussen hem, och då gick jag förbi mitt gamla gymnasium.. Det var rätt wierd gick samma väg som jag gått 1000 gånger tror jag, och ungefär samma sorts skitungar utanför!




P.S:

"Den 23-årige flickfavoriten, som spelar Edward Cullen ”Twilight”-filmerna, förklarar för Sydney morning herald att hans beundrarinnor inte vill ha honom. Det är hans rollfigur de vill åt.  
— Tjejerna skriker efter Edward, inte Robert. Jag kan fortfarande inte hitta någon att dejta." 


Det är nu som jag ska komma in i bilden! Han behöver mig <3

Dilemma...

Publicerad 2009-11-02 20:14:09 i Allmänt,

Medans det regnar här hemma i Onsala, så har jag legat under en filt hela dagen och sett på filmer! Lyckades även tända en brasa ^^

Har även tittat runt på lite sistaminuten resor till London runt den 20de (pga en viss premiär och en viss person som kommer vara där då)... Ja just det ja, tittar runt på klänningar till jul och nyår med, alltid lika roligt!

Fastnade för de här 4, och ska sen välja ut 2..


 

Den ifrån HM längst till höger har jag valt ut redan till julmiddagarna! <3 Funderar sen på den guld-glittriga med svarta leggins, höga klackar till nyår? Antar att jag fastnat för guld, men det är juligt och festligt!

 

Den helgen gick fort

Publicerad 2009-11-01 00:40:26 i Allmänt,

Varit hos Linnéa i Ängelholm sen igår, ätit god mat och tagit det lugnt! Det var halloween-middag idag med, men jag mådde sådär så åkte hem rätt tidigt

Imorgon så ska jag städa, få hjälp med att handla lite, och sen åker jag antagligen hem till Onsala på kvällen! Kommer förmodligen stanna hela veckan, behöver lite ledigt känner jag..

"A lack of color" har spelats hela kvällen <3




Så här har jag sett ut idag, nya hårfärgen och allt

Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela