Emigranten

Den småländska kusten utforskas

Min nya kärlek

Publicerad 2013-01-27 18:47:00 i Mat,

Francis Francis X1 Espresso Machine...

Finns det något mer att säga? Den gör allt. Allt jag vill ha. 4000 kostar den, men det är bara och spara! Hamnar lätt på önselistan i år. Åh så vacker...
 
 
Hur söt är den inte i ljusblå? Kan inreda ett helt pastelligt kök runt den! Mitt liv kommer kretsa runt den.

Vårmålen

Publicerad 2013-01-23 13:34:20 i Allmänt, Mat,

Jag har en plan att långsamt förändra min kost nu under våren. Jag gjorde det innan när jag helt ändrade mina frukostvanor, så jag vet att jag kan göra det. Nu äter jag ju en väldigt proteinrik frukost, mer matig eftersom jag inte var förtjust i mackor och flingor. Det har helt ändrat mitt morgonhumör, som ni vet så har det humöret inte alltid varit så roligt... Dessutom så ser jag faktiskt fram emot min frukost!
 
Så nu är det dags för resten. Detta är en förändring som jag vill ha kvar i resten av livet, men självklart kommer den förändras lite. Meningen är att mina måltider skall vara hälsosamma, ekonomiska och inspireraande. Jag vet, det låter supertöntigt. Men jag tror det kan gå!
Jag vill förändra mitt belöningssystem till tulpaner, frukt och mörk choklad (jag kommer inte sluta äta godis helt, men det blir undantag istället. Inte som en belöning, det är meningen att det här ska bli psykologiskt). Dessutom så vill jag börja laga mycket av mina måltider from scratch. Göra allt själv och ha i kylen, såser, soppor, müsli, bröd osv, kanske till och med buljong sen. Då vet jag exakt vad min måltid innehåller, och jag får lära mig en massa nya recept vilket jag älskar!
 
Det kommer ta tid, kanske flera år. Men det känns som en bra plan och dags att ta tag i det.
Önska mig lycka till...
 
 
 

Tjohej

Publicerad 2013-01-22 11:32:00 i Kalmar,

Dags för kursintroduktion i kulturekonomi. Inte min starkaste sida...
 
Kan också meddela att jag fått jobb! På Kahls Kaffe här i Kalmar, lite extra nu i vår och sedan förhoppningsvis fulltid sen i sommar. Känns jätteskönt att kunna spara lite pengar... Och dessutom så ser jag fram emot att lära mig allt om alla dessa olika sorters kaffe och 140 (!!) olika sorters té. Och chokladen såklart. Får en hel del utbildning innan jag börjar så jag är redo, sen kan jag dela med mig av denna heliga kunnskap till er go' vänner.
 
Här är två fina kort jag tog när jag mötte upp Jäntan i Göteborg för en fika i lördags. Åh så vackert... Soliga vinterdagar är det bästa som finns!
 
 
 

Söndag

Publicerad 2013-01-20 12:49:09 i Allmänt,

Idag skall jag börja på min fantastiska bok om kulturekonomi och gå till gymmet tänkte jag. Jennie påminde mig att en söndag borde spenderas på ett tomt gym och med lite bastande efteråt.
 
Mer roligt än så händer inte är jag rädd!
 
OH, förutom att min julklapp nu är beställd. FEAST YOUR EYES ON THIS:
 
 

 
Min Acer Iconia A700 med superprocessor, LED skärm, HDMI uttag, fantastisk upplösning och 32GB minne. I silver. Mycket kärlek kommer den få.

Goddag

Publicerad 2013-01-19 13:23:16 i

Nu har jag landat i Göteborg efter några mycket trevliga dagar i Braintree. Gjorde klart tentan, gick ut och åt med lite människor, lite shopping och fika med...

Som vanligt så har jag varit dålig på att ta bilder, men här är min förata vårdag i alla fall! Vi gick en lång promenad och drack kaffe i ett eco-område, solen värmde skönt i ansiktet... Kunde till och med ta av halsduk och vantar! Mer sånt tack.










Pluggfredag

Publicerad 2013-01-11 14:24:40 i

Inte mycket roligt händer denna veckan... Sitter och skriver på min kulturpolitik tenta som skall in nästa vecka. Roligare nyheter är att jag sticker till England på tisdag morgon, så jag åker nog tillbaka till Kungsbacka nu i helgen! Lagom tills fina Jennie fyller 23 år... Herregud, tiden går fort.

Det snöar lite här...



Sitter med Evelyn som pluggar ekonomi. Tyvärr hjälper hennes kunskaper inte alls, men trevligt med sällskap i alla fall!


Vardag

Publicerad 2013-01-08 15:43:15 i Kalmar,

Sådär ja, nu är lägenheten städad och jag skall sätta mig och läsa ut en bok till föreläsningen imorgon.
 
Mitt jullov var helt fantastiskt, och jag fick verkligen ALLT jag önskade mig! Mest saker till hemmet... Superglad blev jag. Fick stekpanna (som jag än inte lyckats få på handtaget på...), dammsugar, ölglas, glas-skålar, en väggklocka, liten resväska, hörlurar och en surfplatta som skall inhandlas så snart som möjligt. Känner mig väldigt bortskämd.
 
Inte mycket roligt händer nu i januari, så det ger mig en tråkig chans att koncentrera mig på min politik kurs + ekonomi kurs som vi har nu. Himla roligt. Men det betyder att de sen är över, och då har vi roliga kurser som kommunikation och projekt! Fina minnen av projekt... Sen till hösten så börjar jag min inriktning, nämligen Kulturgeografi. Lite nervös.
 
Tog nästan inga bilder alls på jullovet, tog ledigt ifrån allt verkligen! Men här är lite som jag lyckades skrapa fram ändå.
 
Vi tog en tripp till Media Markt på juldagen för mellandagsrean och tittade på tv till mig. Har bestämt mig för en samsung som förhoppningsvis kan beställas i slutet av januari.
 
Här har vi den ända bilden jag hann ta på mig själv på nyår innan jag åkte in till Göteborg på middag. Mindre smickrande bilder på mig och min förstörda frisyr finns att hitta på fb.
 
Och nu bilder ifrån idag! Här är min "nya" bäddsoffa som jag fick piffa till (och rengöra) lite. Väldigt nöjd.
 
Nya myshörnan. Stolt över att jag fick plats med en sådan på mina 22 kvadrat!
 
Ny kokbok till samlingen. Kan inte få nog av söta gubbar
 
Juldekorationerna åkte ner vid städningen
 
Nya ölglas! Vill gärna ha whiskeyglas och champagneglas med. Så jag är förberedd på Isabelles hemkomst
 
Och min tavla som jag målade! Målade av en random bild från internet som jag gillade, tog låååång tid. Skall ramas in med...
 
På återseende kära bloggläsare

Tillbaka!

Publicerad 2013-01-07 21:01:10 i

Nu är jullovet över, och jag återupptar självklart mitt bloggande. Kom tillbaka igårkväll, men trots detta så har jag hunnit med att storhandla, var på en 3 timmar föreläsning, lånade böcker på bibblan och har nu precis kommit hem efter ett dubbelpass på gymmet. Min julmats-ångest är nämligen enorm.

Så, imorgon blir det till att städa och läsa, så då blir det mer bloggande. Här kommer en bild på min grymt goda middag så länge.



Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela