Emigranten

Den småländska kusten utforskas

Koffeinkick!

Publicerad 2009-09-29 12:05:25 i Allmänt,

Yees, sitter här i skolan nu förvånande nog. Börjar inte förens 13.15, men tänkte vara extra duktig och skriva lite på mitt projekt innan! Det gick åt helvete, har ingen insperation alls, och att läsa om Kissies kärlek till sig själv är mycket mer intressant... Dessutom så börjar en ny säsong av the Hills idag!





Nu ska jag återgå till att stirra på det lilla jag skrivit och ha dåligt samvete.

Storbesök nere i skåne

Publicerad 2009-09-28 23:08:36 i Allmänt,

Hade en jättemysig helg då min mamma och syster kom ner och hälsade på mig! Vi gick en liten promenad här i stan så jag fick dela med mig av den ointressanta information jag tydligen tog upp under rundvandringen med klassen.. I alla fall så köpte mamma kött till mig <3 Entrecot (hade inte ätit det på jäääättelänge) och så gjorde vi potatisgratäng till! Åt som en besatt bäver.

Till efterrätt så serverade jag den vanilj-cheesecake med hallon som jag gjorde kvällen innan, perfekt värdinna som jag är!







Det var skönt att vara med familjen lite, behövde det för att jämna upp de ensamma dagarna


Min dröm

Publicerad 2009-09-26 15:12:04 i Allmänt,

Skåne och Helsingborg i all ära, men jag har alltid velat se så mycket mer! Kanske har jag påverkats av att mina systrar i den här åldern packade ihop sina saker, tog de lilla de hade kvar av sina studentpengar och stack iväg... Men nu när jag tittar igenom de få utbildningarna som finns i vår (även om en internationell miljölinje på köpenhamns universitet ser lockande ut), så känner jag inte riktigt för att studera vidare än! Det hade varit jättekul att ha ett jobb, men med tanke på hur det sett ut hitills så kan jag inte räkna med det...

Så jag har funderat rätt länge på att åka iväg runt om i världen, men grejen är att jag inte vill göra det ensam. Visst, sällskapet är viktigt, men det är inte heller så smart eller säkert att åka ensam! Dumt nog så är det nästan ingen som tänker som jag; "Vad är det värsta som kan hända? Vi hittar inget ströjobb och får slut på pengar, och får åka hem", utan alla kommer med en massa invändningar och dåliga bortförklaringar! Alla blir rädda när det inte finns någon plan eller när inte allt är bestämt i förväg...
Kom igen, hur häftigt hade det inte varit att ta den här chansen? Kunna svara på frågan "Vad är det häftigaste du gjort?" med svaret "När jag simmade med revhajar utanför Indonesiens kust", "När jag såg levade tigrar i Indien", "När jag åt lunch högst upp i Tokyo's skyskrapa" eller "När jag vandrade igenom en bergskedja i Kanada".

Snälla någon! Följ med mig, det kommer bli det häftigaste du gjort i ditt liv! Mina systrar har lärt mig att man faktiskt inte behöver så mycket pengar, och att hur svårt det än blir så finns det helt fantastiska människor överallt som hjälper till och gör det oförglömligt!

Jag vill trötta ut mig själv med så många nya syner, luker och smaker jag kan innan jag sätter mig i ett klassrum i några år, och sen satsar på min karriär!


 





P.s. Jag kan nöja mig med en resa till USA.

Godmorgon!

Publicerad 2009-09-25 12:45:33 i Allmänt,

Så var man visst ledig idag med ^^ Men har endå ett rätt hetsig dag framför mig! Ska betala räkningar och vara deprimerad över det en stund, sen ska jag försöka ta mig till ica maxi med en trasig cykel, städa hela lägenheten eftersom min mamma och syster kommer och hälsar på imorgon! Och sen tänkte jag avrunda dagen med att köpa någonting med fett i och kanske hyra en film..
Solen skiner i alla fall som den alltid gör här i skåne, har nästen glömt av vad regn är för något?

Ha en underbar fredag!

Saker som går åt snabbt i mitt kylskåp:

Publicerad 2009-09-24 19:06:39 i Allmänt,

- Mjölk. (Konstigt med tanke på att jag aldrig dricker det?)
- Hallonsylt. (Till min gröt <3)
- Sallad.
- Buljong. (?)
- Grädde. (... Till min chokladpuddig, är inne i en period.)
- KAFFE. Gjort av med 1 kg på 3 veckor
- Clementiner (Addicted)
- Sweet chili sås. (Använder det till ALLT)






MUMS!

Hej Hallå bloggvärlden!

Publicerad 2009-09-22 13:04:36 i Allmänt,

Idag slutade vi rätt tidigt, så jag tänkte sticka iväg till Ängelholm och möta upp Linnéa och tvillingarna i simhallen! Men först så ska jag bara äta klart min gudomliga ost och skink- paj som jag gjorde igår. JuxJennie inspirerar, så är det bara =)

Ska äta middag där med, men kommer hem sen ikväll! Är LEDIG imorgon med!! Ska nog ta det lugnt och plugga lite då kanske...

Turande i Helsingborg

Publicerad 2009-09-19 13:35:05 i Allmänt,

En sak som är rätt populärt här är att tura mellan Helsingborg och Helsingör, och speciellt alla studenter brukar passa på att utnyttja de bra erbjudanden som kommer med det! Så jag testade på i torsdags med några ut klassen, ACE link hade bra priser, en trubadur och allt =)

Kanske blev lite för mycket, med det var kul i alla fall! Dock gjorde jag av med aldelles för mycket pengar...


       

       

       

 


 

Min vardag

Publicerad 2009-09-15 13:27:09 i Allmänt,

Hemma igen, hade härligt nog bara en föreläsning idag! Diskussionsämnet dagen i ära var det helt fantastiska programmet "Svenska Hollywoodfruar" och Anna Anka. En speciell människa... ÄLSKAR programmet!

http://celebglitz.com/36184/Celebrity-Gossip/anna-anka-wife-of-paul-anka-arrested-for-domestic-battery.aspx - Tack Isabelle för denna länk! Man måste ju uppdatera sig om hennes nervsammanbrott som vi visste skulle komma =)

Jag är annars riktigt nöjd med den kurs jag valt, och det är oftast intressant och rätt kul att gå till skolan för en gångs skull! Mycket på grund av en bunt härliga klasskamrater som gör det roligare!
Så tack Tom, Christian och Josefine!

Nu ska jag äta något, och sen bege mig till Ängelholm för att hälsa på min syster och hennes barn! Var för längesen nu






Och här har vi Campus Helsingborg!


VMA

Publicerad 2009-09-14 14:13:08 i Allmänt,

Eftersom jag hade skola, och inte kunde stanna uppe till halv 6 och se på mtv music video awards, så fick jag nöja mig nu med att se det på mtv.se så fort jag kom hem!
Lite roligt var det väl, men jag snabbspolar mig förbi alla tråkiga och stannade endast för när Robert Pattinson och de andra presenterade en ny förlängd trailer av "New Moon", när Muse gjorde sitt framträdande, och väntar också på att få höra Death Cab for Cuties nya singel som ska ha premiär någon gång under programmet...

Matthew Bellamy (sångaren i Muse) har gett lite konkurrens till Pattinson, med sin underbara och speciella röst! Men än så länge så ligger Twilight-stjärnan först på listan "hade- kastat- mig- över- honom- utan- att- tveka- och- lämnat- mitt- liv- bakom- mig- för- att- bo- med- honom- i- ett- strandhus- vid- medelhavet"!





Är jag löjlig? Nej, jag har bara stora drömmar!

En annan som kanske borde få en plats på listan är Russell Brand? Charmig, rolig och brittisk!
Han gjorde ett bra jobb som programledare! Speciellt när ingen amerikan förstår hans skämt.







Sådär på höstkanten

Publicerad 2009-09-13 21:47:58 i Allmänt,

HEMMA! Har kommit på efter min helg hemma, att jag faktiskt gillar att bo ensam! Men har haft det väldigt mysigt, både med familj och vänner. Har tagit det lugnt, fikat lite och färgat mammas hår ^^ Min syster har pratat om att komma ner och hälsa på med!

Men nu sitter jag här i alla fall, med myskläder och tända ljus! Har planerat att följa min goda vän fröken Wallentins råd, och verkligen njuuuta av hösten.. Jag har min chokladpudding i kylen, te-vattnet kokar, och jag tänkte runda av kvällen med lite Gilmore girls nu!




Här är lite bilder ifrån när Anna och Bella var här med! Det var rätt roligt ^^
Vi åt skräpmat, shoppade, utforskade stan och jagade ankor.

 



Detta skåne...

Publicerad 2009-09-03 12:45:16 i Allmänt,

Ett stort skyfall överraskade mig och Josefine påvägen hem ifrån vår föreläsning om "Limnology", så nu jag kom bara halvvägs! Sitter här i biblioteket igen och hoppas på att vädergudarna (Åke?) gynnar mig på min resa härifrån igen snart..

Har dock inte hänt så mycket nytt, mina pengar är slut. Både på kortet och mobilen, och jag har ingen aning om när studielånet kommer, då jag fortfarande inte har internet! Får leva på gröt och te under hela helgen nu!
Men vem klagar när man bor i HELSINGBORG!
I helgen så ska jag plugga och äta gröt, och så är jag bjuden på kalas i Malmö!

Ska försöka hitta skandia banken här i helsingborg nu.. tacka vet jag google.

Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela