Emigranten

Den småländska kusten utforskas

Ny helg!

Publicerad 2010-01-29 15:56:54 i Allmänt,

Idag så har jag varit på Primark med Tyfene och en av hennes andra franska kompisar (så du ser mamma, jag hör franska nästan dagligen i alla fall), det var suuuuper! Scorade 3 toppar för 20 pund, ca 220 kr!
Skona ska vi inte ens tala om, gick därifrån snabbt med pengarna i behåll. Har dock en känsla av att jag kommer återvända dit med nya pengar brännandes i fickan någon gång nästa vecka...
Anna, The ones, svarta, nitar och remmar, 13 cm klack, DE FANNS DÄR! FÖR 17 PUND!!

Ikväll blir det film och lugn, imorgon fika med Francine (äntligen så har vi en gemesam ledig dag) och sen åker vi till Suffolk där deras mormor och morfar bor. Övernattning där och sedan tillbaka hit på söndagen.

Dagens inköp:




Sniiigg skjorta!



Fin blus (jag har bestämt att våren ska komma nu.)

Fin oversize-blus som jag ska ha med skinny jeans, converse + brillor i vår



Sunkig bild på min nya hårfärg. Det ser mörkare ut än vad det är, men jag ska vänta med att färga det igen tills efter jag klippt mig. Satsar på att vara riktig blondin till våren!

Yes!

Publicerad 2010-01-28 15:10:48 i Allmänt,

Jag fick jobbet på Jamie's! Ska börja 2 veckor innan de öppnar för att lära mig allt, så har lite mindre än 2 veckor att förbereda mig på. Kommer bli jättekul, det är över 180 bord i den enorma lokalen, och det kommer vara 90 anställda. Så jag borde hitta en hel del nya vänner!

Igår satt jag hos frisören i 5 timmar... Jag vet, men det är riktigt mysigt! Hade 3 st olika tjejer som sprang runt mig hela tiden, hade 2 i håret, och en som hämtade latte, tidningar och annat som jag kunde tänkas behöva. Det är roligt, det är den enda gången i livet som man får känna sig kunglig. Har inga bilder än, men de kommer kanske snart.

Imorgon så ska jag på rundvandring i Cambridge med Tyfene, hon ska visa mig alla vackra byggnader osv. Universiteten är helt fantastiska, förstår inte hur någon kan koncentrera sig på att studera...

Observations

Publicerad 2010-01-23 18:01:32 i Allmänt,

Härlig dag, började med Pilates efter frukost (vi är ett gäng mellan 16 och 50 år som har pratat ihop oss för att få behålla vår tid på lördagar). Sedan så tog jag med mig Malin till Ruby's balett och vi gick runt i affärer och fikade tills hon var klar. Ska göra mig i ordning strax, Tyfene kommer hit runt 7 och då ska vi hitta ett ställe att äta på innan vi går ut!

Det jag märkt hitills med engelsmännen är:

- Om du inte är MITT i London centrum så är det ingen stor chans att du ser några större mode-sensationer ute på gatorna.. Det är jumper + manchesterbyxor eller leggins + linne + leriga uggs (och en öppen cardigan för att värma lite) som matchas med en vit-blå hudfärg.

- Man blir fortfarande lika förvånad när en 4årig utbrister "Oh, that's so delightful" eller en surmulen gubbe muttrar "bloody hell" när han håller på att bli omkullcyklad, allt med perfekt Hem Till Gården-engelska! We like.

- De är faktiskt jättebra på att sortera här, till och med hårdplast blir upphämtade av sopgubbarna! De har 4 olika soptunnor...

- Alla i butiker, cafér och de man stöter på, är URtrevliga!

Dessutom så kommer kanske mamma och hälsar på mig i mars <3 Kommer bli supermysigt, har redan skrivit en inköpslista och en budgetplan för att vi ska kunna vår-shoppa i London!




Vår fika!

Fredaag!

Publicerad 2010-01-22 15:18:39 i Allmänt,

När jag kom hem imorse efter att ha lämnat barnen så sov jag i några timmar, sen tog jag en lååång dusch och har nu sett på film hela eftermiddagen (det ösregnar ute). Det blir nog mer film ikväll, och en lugn helg! Kanske går ut och tar en drink med Tif, en annan au pair till en av Ruby's kompisar.

Hade ett samtal igår med en tjej på Jamie's Italian, en av Jamie Oliver's restauranger här och jag ska dit och prata om ett jobb som receptionist på halv tid nästa torsdag! Lite nervöst, men det hade varit fruktansvärt roligt att jobba där, och jag skulle träffa en massa nya människor.



Deras skola! Man måste stå utanför och vänta, lite kallt och tråkigt..

Mitt CV...

Publicerad 2010-01-19 18:13:25 i Allmänt,

... har jag jobbat på idag. Imorgon så har jag pilates och sen så ska jag ut på stan och söka jobb, hoppas att det går bra! (Blir antagligen starbucks med, vi har 5 st Isabelle! 3 minuter härifrån hihi).

Idag har jag även gjort cupcakes! med citron, och de blev faktiskt GODA! Gowt. På torsdag så ska jag till Buddist-templet här i Cambridge, men Ruby's klass. Det ska bli rätt häftigt. Ska även försöka träffa den tyska au pairen nu i helgen, kanske gå ut eller något.




Jag bor på en sån här typisk engelsk gata, lite coolt faktiskt.




Detta är de lite finare husen (även om man inte ser så stor skillnad).

Sjuk och eländig

Publicerad 2010-01-17 19:24:15 i Allmänt,

Har dragit på mig en elak förkylning, så har tillbringat dagen mestadels i sängen och sett på Gilmore girls. Blev dock en tur ut till flickornas ridskola. Ett jättefint och väldigt engelsk gård med en urtrevlig tant som lärare, ska testa på det nästa söndag! Annars så tänkte jag och Tania kolla upp en annan ridskola där vi kan hyra hästar och rida ut själva.

Imorgon så börjar veckan igen och jag hade planerat att träna och bli frisk, men nu så jag jag träffa tyska Francine och en av hennes au pair- kompisar! Det blir nog en fika och en sväng på stan *Låter som Isabelle*.

Spännande

Publicerad 2010-01-16 15:32:19 i Allmänt,

Ska iväg och träffa min potentiella frisör nu, får se om vi klickar... Det är livsavgörande med tanke på de förändringar jag ska göra i vår!

Bilderna som utlåvades

Publicerad 2010-01-16 14:33:35 i Allmänt,

Nu har jag ätit frukost och tagit lite bilder, hela familjen är nämligen borta. Ska klä på mig nu och njuta av lite Pilates, efter det ska jag möta upp de andra för te såklart, en runda på stan och sen middag.

Tjing!



Min nyttiga frukost, älskar att de köper hem goda flingor och får färsk mjölk samt färskt bröd levererat till dörren.




The rain.. vänjer mig nog hoppas jag



Arbetsrum, och vardagsrum längre in med plasma-tv (över 200 kanaler <3) och Wii



Det härliga köket! Det ser väldigt stökigt ut, och det är inte städat, men jag älskar det!

Fredag!

Publicerad 2010-01-15 13:35:48 i Allmänt,

Jag har lyckat få min första flört här, nämligen Scott på gymmet (Jag vet, en riktig kliché, men gosh det finns en bra anledning till att man hittar dem just på gymmet... GORGEOUS!). Han är i alla fall inte min persoliga tränare ála amerikansk-romantisk film, utan jobbar bara där.

På tal om det så fick jag även reda på idag att jag har tillgång till alla fitness-kurser som yoga, spinning, pump osv, så nu ska jag även gå på pilates på onsdagar och lördagar. Kanon! Allt detta fortfarande för bara typ 200 kr i månaden!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite i lugn och ro innan flickorna kommer hem, och ikväll så ska vi alla se på film.

Trevlig helg!

(Jag ska bli bättre på att lägga upp bilder med, blir nog en del imorgon kanske)

This is England

Publicerad 2010-01-14 13:50:51 i Allmänt,

Ja, då har det börjat att regna då! Är inte fövånad, men det här fuktiga vädret har gjort mig trött i huvudet och jag sov lite extra nu på förmiddagen.Tog ävenett härligt bad efter det, ska bara försöka ta det lugnt idag.
Satt uppe med föräldrarna och pratade/drack vin igår igen, ett härligt sätt att koppla av på! Har även fått reda på att Matthew's bror (Simon Brint) är nära vän/har jobbat med Jennifer Saunders och Dawn French i över 30 år! Han är med i den återkommande sketchen om bandet "Raw Sex" och i flera andra musikprogram (Han är med i deras parodi på ABBA som Benny)

Nästa vecka ska jag i alla fall ut och söka jobb, på lördag ska vi gå ut hela familjen och jag ska även träffa en tysk aupair någongång framöver som jag pratat med. Allt är jättebra, men vädret kommer jag nog tröttna på lite :)

Som avslutning så vill jag hylla JuxJennie som idag fyller 20 år <3 Hoppas du får en fantastisk dag, så firar vi dig i sommar!

ps.

Publicerad 2010-01-13 18:38:00 i Allmänt,

När jag gick över bron som går över ån här i Cambridge så fick jag syn på rodd-laget som var ute och tränade med headset och allting. Kunde inte låta bli att vinka och fick några leenden tillbaka! Ser fram emot den årliga Oxford against Cambridge- tävlingen.. Mums.

Puh..

Publicerad 2010-01-13 18:35:26 i Allmänt,

Kastades rakt in i vardagen, men börjar på fason på det hela. Lär mig barnen, och hade en himla trevlig vin-kväll med föräldrarna igår! Idag har det varit fullspäckat hela dagen, och kompisar som kommer hit efter skolan som ska ha mat osv. Var på gymmet för första gången på 6 månader också, och det känns nu vill jag påstå. Det var rätt skönt endå, och jag kommer komma iväg rätt ofta hoppas jag (det kostar dessutom bara 17 pund i månaden = ca 200 kr!!)

Jag är helt slut, uppdaterar mer i veckan.

Framme i Cambridge!

Publicerad 2010-01-11 15:23:56 i Allmänt,

Riktigt imponerad över mig själv och Ryanair, allt gick nästan smärtfritt! Förlorade bara ett skärp (fråga inte.) och glömde mitt boarding card (pappa fick betala 440 spänn för ett nytt)..

Är framme nu i alla fall, och har precis packat upp. Har bara träffat mamman (Tania) och pappan (Matthew) ännu, men vi ska åka och hämta flickorna ifrån skolan snart. Ska också passa på att prata med några andra föräldrar och lärare då för att kunna hantera skola, dans, cello-lektioner och kompisar med hämtning och lämning.. Har fått en rätt packad lista över deras veckodagar och en hel massa nummer, men det ska nog gå bra! Kommer lära mig efterhand, och föräldrarna är väldigt förstående och hjälpsamma.

Mitt rum är jättemysigt, och det jag sett hitills av Cambridge med. Det är en perfekt stad, inte för stor, men fortfarande mycket att göra. Jag och Tania har pratat om jobb för mig med, då jag är "ledig" mellan 9 och 3 varje dag, så förhoppningsvis så kan jag jobba 2-3 gånger i veckan på ett café eller pub.

Här är lite bilder, kanske lite mindre uppdatering nu när jag är här, men det ska bli kul att dela med mig av mina upplevelser!



Blev 30 kg... Men allt fick faktiskt plats i mitt skåp!



Min härliga säng!



Utsikten till gården. Varmt och skönt här, hela +1 C <3



Mitt badrum! De har 25 grader i varje rum här, svettas ihjäl eftersom jag klädde mig efter engelska, dragiga 17 graders-hus.



Min media-hörna

Fuck.

Publicerad 2010-01-10 14:37:49 i Allmänt,

Har packat halva väskan, har inte ens börjat med kläderna och jag är uppe i 18 kg......

Jennies 20-års middag

Publicerad 2010-01-09 16:28:56 i Allmänt,

Jah, det blev att jag åkte hem till Caroline igår där vi packade en korg med kladdkaka och champagne som vi tog med i bilen när vi blev upphämtade av Martin! Jennie blev mycket glad över sin gåva, och hon serverade genast champagne i väntan på maten. Det blev en himla god tacco-paj med sallad och så lite portugisiskt vin till det, och sedan kaffe med hallon- likör. Mums! Så vuxet och trevligt som det ska vara när man blir 20.

Idag har jag gått upp tidigt och haft en trevlig pratstund med Caali i bilen påvägen hem, spelat Dragon Age hela eftermiddagen och sitter nu och väntar på min fisksoppa!

Njut av några vuxna och sofistikerade bilder.



Martin, Henrik, Jennie, My och så Caali!



Det blev BUZZ Music quiz <3, och jag fick 3000 poäng mer än alla andra haha! Hade varit skitdålig på de andra buzz-spelen, men det är sjukt kul!



Det första Jennie gjorde som vuxen var att åka till systemet. Samma dag som hon fyllde år!



Jag visade mina skillz och slängde ihop en förträfflig Cosmo...



...Samt några supergoda Mojito till mig själv!



Detta uppskattades enormt. Tack Jennie för en otroligt trevlig kväll!

Söndag och så

Publicerad 2010-01-03 16:43:21 i Allmänt,

Sitter här och dricker te, mamma, olivia och jag kom precis hem efter en lång promenad med hundarna. Har skrivit på projektet hela dagen (det jag menar när jag säger att jag pluggar), men sen efter maten så ska vi hem till Käll för en myskväll och säga hejdå till varann.. Bella åker tillbaka till Madrid på onsdag, Linda flyttar till Lund på torsdag och jag själv åker om en vecka (!!) Fick panik, trodde det var 2 veckor kvar.

Måste skriva listor och försöka få ner så mycket som möjligt i resväskan med bara 15 kg tillgodo... Jävla Ryanair.

Dagens fundering: Varför är Laila Bagge överallt just nu? Vart man än tittar, busskurer, tv, internet så har hon nästlat sig in med sin retuscherade kropp i ett sista desperat försök till kändisskap. Det är INTE okej med Nelly.com-modeller över 40. Hon och Madonna borde byta om till kjolar, scarfs, och gå på kaffe-rep stället!

Nyår 2009

Publicerad 2010-01-01 22:41:05 i Allmänt,

Wow, riktigt rolig kväll igår men var helt slut när vi kom tillbaka till lägenheten. Blev en spännande kväll som började med snygga danskar, fortsatte med fulla och läskiga brats och avslutades med trevliga killar från Skara i garderoben och killar som "ramlar" över en när man sitter i soffan oräkneliga gånger...
12-slager firade jag med viktor i alla fall då vi tappade bort varann med jämna mellanrum!

Tack gänget <3



Typ enda bilden på min klänning! Det blev champagne och chokladhjärtan innan vi gick



Viktor chillar och ser cool ut när alla andra springer runt


Jag och AnnaPanna



Rökpaus (Jennies min är oslagbar)



Jag och Jäntan



Svårt att bestämma sig för bara 1 rätt på hardrock



Bacon och ostburgare <3 Har en riktigt manlig mage



Vi hade det så himla mysigt!



Sen delade vi på en efterrätt som tog slut på några sekunder, helt allvarligt... Nytt rekord enligt servitrisen, jag är rätt stolt över oss!



Inne på trädgår'n! Fick betyget sådär men musiken blev bättre och bättre framåt natten när killarna blev jobbigare och jobbigare...

The day after..

Publicerad 2010-01-01 22:03:57 i Allmänt,

Fick vääldigt lite sömn inatt, men jag åkte endå hem rätt tidigt och däckade i soffan. Har legat här mest hela dagen och inte orkat göra någonting! Dennis bjöd mig på frukost på Subway i morse när jag var påväg hem i alla fall, eftersom han jobbar där.

Bilderna från igår kommer strax!




Min nya favorittröja jag fått av mamma <3

Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela