Emigranten

Den småländska kusten utforskas

Helgen

Publicerad 2014-04-28 20:03:25 i Allmänt,

Oj vilket fint väder vi hade i helgen, dock såklart inte lika varmt som på västkusten. Men sommarväder enligt vår standard! Mamma var här och hälsade på oss med, så vi var nästan bara ute och njöt.
 
Åkte över till Öland och Borgholm på lördagen för lunch och promenad, och sen åt vi lamm och drack vin vi tog med från Paris på kvällen. Rätt nöjd med lammet, kul att testa på något nytt. Gjorde en trifle till efterrätt med, med hallon, engelsmannen önskade det. På söndagen så gick vi ner till havet och promenerade, sedan vidare in till stan där vi tittade i affärer och åt lunch. Sen sov jag några timmar när hon åkt, är inte van vid att vara ute i solen så mycket.

 
 
Äntligen fått schemat för sista kursen på terminen nu med, skriver b- uppsats vilket betyder att jag kan spendera en massa tid i Göteborg!
Eftersom jag inte kommer tillbringa så mycket tid i götet under sommaren så tänkte jag bo hos min mor i minst 2 veckor medans jag skriver. Så jag hoppas alla som läser detta skriver upp i sina almenackor att jag kommer ta upp all er tid i mitten av maj. Hoppas på att anlända runt den 8-9de för en massa grillkvällar, onsdagsvin och uteserveringar, så håll kvar i vädret snälla!

Onsdag

Publicerad 2014-04-23 15:54:33 i Allmänt,

Gjorde en skitgod och matig morotskaka igår där jag bytte ut mjölet mot havregryn och rågmjöl, samt bytte ut sockret mot honung. Slängde även i hackade hasselnötter.
Gjorde ingen glasyr utan blandade bara yogurt med lite färskost och rivet cirtonskal att servera med.

Mjuk, varm och saftig morotskaka är bäst. Förlåt för mina icke-mobilbilder... Tur att jag har min padda kvar.Le voyage

Publicerad 2014-04-20 11:18:35 i Allmänt,

Halloj
 
Vår resa till Paris gick över förväntan, hade den mest underbara resan i mitt liv! Hade det så bra att det måste vägas upp, något dåligt var tvunget att hända. Så mitt pass blev stulet på Kastrup flygplats, och jag glömde min mobil på tåget till Kalmar. MEN, jag är glad endå, det var absolut värt det. Hoppas på att få tillbaka mobilen, tror den kan ligga helt ensam i någon hittegodslåda i Malmö. Och självklart är alla på påskledighet från torsdag till tisdag bara för det...
 
Vi anlände i Paris på torsdag kväll och sprang genast ut i den varma natten för att äta. Hittade en undangömd köttbar på en trång gata där väggarna öppnats så alla satt på gatan nästan. Köttet var himelskt. Fredagen var den 20 grader och sol, och vi satsade på att göra allt turistigt den dagen, så vi hann med 3 olika museum med konst (obligatoriskt, såg alla mina favoriter), lunch på Les Deux Magots (lyxställe då Hemingway hängde där), och låg sedan och njöt av solen i parken vid eiffeltornet och drack vin.
Lördagen var minst lika bra väder, då åkte vi ut till Versailles och hängde i den söta lilla staden. Slotten var riktigt häftigt, och vackert. På kvällen gick vi ut och åt på lyxrestaurang, och drack det godaste och dyraste vinet i mitt liv! Självklart är många av dessa bilder kvar i min mobil...
Söndagen tog vi det lungt, gick runt och njöt i en massa parker, gick på marknad och köpte salt, besökte gamla bokaffärer, åt crepes, kollade in Mones vattenliljor på museet l'Orangerie och noterade att ALLA sprang på söndagar. Verkligen, alla i Paris, i alla parker, längs med floden, överallt. På kvällen fick vi fnatt och skyndade oss bort till Triumfbågen, sprang upp för alla trapporna (kunde inte andas) och hann precis se när eiffeltornet tändes och glittrade över staden.
Måndagen åkte vi upp och spenderade en hel dag i Momartre, vackraste stadsdelen på jorden. Här är backarna ett problem, men gud så vackert med smala gator, blomstetbutiker och gamla hus. Mycket turister här, så efter att vi kollat in Sacre Coeur (ja, mer trappor...) så la vi oss i gräset med usikt över hela Paris och njöt av den sista sommarvärmen vi skulle få uppleva på ett tag. På kvällen åt vi franska gourmehamburgare och hängde på en jazzbar innan vi tåg tåget till flygplatsen. Där spenderades hela natten (usch.) innan flyget gick hem tiiidigt på tisdag morgon.
 
 

Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela