Emigranten

Den småländska kusten utforskas

Min helg med mamma

Publicerad 2010-03-31 10:19:19 i Allmänt,

Mysigare kunde det inte vara, middagar ute, lata taxiresor överallt och Chicago i London (som jag tyckte var bättre än Mamma Mia faktiskt).



Hon kom med gåvor!



Tripp till London på lördagen



Bästa



Lunch på Jamie's på söndagen (STEEEK <3)

 

Promenad i solskenet i våra Hogwarts-områden



Många söta collage-killar ute på vattnet



Det hade varit så häftigt att gå här...



När jag kom hem igår så hade mormor och morfar skickat ett påsk-paket till mig! Så glad blev jag

Vårdagar

Publicerad 2010-03-24 21:23:19 i Allmänt,

Godkväll.

Till att börja med så kan jag meddela att jag ändrat min universitetsanmälan och valt kandidatprogram i samhällsplanering - urban och regional utveckling 180hp i Lund som första val! Är väldigt nöjd med detta beslut grundat på 2 anledningar:

1. Då malmö högskola "har ett bra sammarbete med närliggande kommuner och aktuella händelser där" (skånsk by, typ Arlöv som ska bygga om sitt konsum?). Lunds universitet är mer välkänt för mig och har högre standard, dessutom så "jämför de förhållanden i internationella städer med tekniken här". Och de har ett sammarbete med en hel massa universitet i Australien, England, Frankrike, Kina, Japan, USA och Kanada. Så jag kan välja att tillbringa mitt 3e år där! Även om det är en helt nytt program så tror jag det kommer bli super!

2. Linda bor i Lund, och jag saknar mina vänner i Helsingborg! Dessutom så bor ju Rebecca där nu! Gillar att ha mina vänner i närheten.

Dagen har tillbringats på jobbet, i parken och solskenet och sedan med att baka en välkomst-kaka med Malin till min mamma. Hon kommer imorgon, och jag kan knappt vänta! Malin matade i alla fall fåglar, men jag vågar inte gå nära svanarna sen vår incident i stockholm för 2 år sen...








Snabb uppdatering

Publicerad 2010-03-20 16:52:05 i Allmänt,

Är hemma, ska äta lite snabbt och sedan bege mig tillbaka till jobbet för att jobba fram till 2! Det ni. Trött som ett as är jag med.
Gud vad konstigt det känns med cam igen föresten...





Så här känner jag mig idag.. Dock har jag himla snyggt hår nu!

Mr Perfect?

Publicerad 2010-03-18 20:57:34 i Allmänt,

Gårdagen blev väldigt lyckad, fick dessutom en chans att gå in mina nya stövlar! (Nu behöver vi inte lägga vikt på att jag fick sjukanmäla mig till jobbet för att jag inte kunde gå denna morgonen...)
Vi gick till B-Bar som var himla vackert och hyfsat billigt. Är så glad över att Lina och jag kommer så bra överrens, och kul att prata svenska när ingen hör. Ollie från jobbet kom förbi eftersom jag ville höra allt om konserten han var på (The Editors), och sen träffade vi Gawin, Linas pojkvän. Skratta inte Jennie. Han är jättetrevlig! Träffade och några trevliga killar som jag inte kommer på namnet på, och T var en av dem. Otroligt charmig, söt och social kille som var en riktig vin-fantast, läser bio-kemi på universitetet, älskar att resa och dessutom dansar?! To good to be true, var lite skeptisk.. Men vi pratade hela kvällen, och nu har jag en dejt till imorgon! Han ska ta med mig till öppet hus på dans-klubben han är medlem i och lära mig latin och ballroom dancing. Jag har ALLTID velat lära mig, det ska bli så himla roligt!

Nu ska jag gå och möta Francine som ska sova här inatt, och imorgon ska jag även gå och klippa mig! Gud.. vad ska jag ha på mig imorgon? Dress-code för "casual dance night" någon?



Så äckligt sexiga, men ack så obekväma.



B-Bar

Inspiration

Publicerad 2010-03-15 23:59:13 i Allmänt,

Kvällens addiction: Van Morrison- Beside you






Vackra bilder av min nya favoritkonstnär Niagara. Dessa, och några fler ska förstoras och sättas upp i min lägenhet i höst.

Bowling

Publicerad 2010-03-14 18:14:40 i Allmänt,

Det här blir inget långt inlägg kan jag lova, den speciella veckan under månaden har anlänt och jag ligger i sängen och vrider mig i plågor. Men jag klagar inte! Har sovit i 13 timmar och sett på Sailor Moon, och snart blir det middag med hela familjen + morföräldrar. Tjoho. Har i alla fall bokat min första körlektion till på onsdag, lite nervöst.

Här är bilderna ifrån bowling-kvällen i fredags:



Stooort center med bowling, bio, restauranger och fulla 14åringar utanför entren lite i utkanten av Cambridge



Mat. Nachos med ost såklart

 

Tyfene hade det lite svårt i början men blev bättre! Rizlaine var också duktig, hon vann omgång 2



Nu syns det inte så bra, men det är 5 X under Julia då va. Inte för att skryta. Vann omgång 1


Stör mig ikväll, och dö. (Om ni inte vill hjälpa mig att tycka synd om mig själv då).

Fredag igen

Publicerad 2010-03-12 13:44:04 i Allmänt,

Har lyckats vakna nu med hjälp av kaffe och Buffy (nostalgi). Ska bege mig ner till stan strax för lite ärenden, pappa vill ha det nya Battlefield Bad company 2. Jag kommer varva det snabbare än han i alla fall, men ska se om jag hittar några andra spel med, det är ju så billigt här! Ikväll blir det bowling och mat ute, ska försöka ta lite bilder.

NU är det uppehåll i ösregnet/haglet? Ursäkta min svenska, använder den inte längre. Ha en härlig fredag!

Söndasmys

Publicerad 2010-03-08 10:58:33 i Allmänt,

(Eftersom jag jobbat och varit borta hela helgen så fick jag inte i mig något onyttigt, och då tyckte jag att det var okej med lite double chocolate chip cookies. Det blev perfekt krispiga och sega i mitten som jag älskar, med mörka och vita chokladbitar) Jag är en grym hemmafru. Blev 6 avsnitt av Frasier till det <3


Universitetsfesten och 12-timmars skift

Publicerad 2010-03-07 14:53:05 i Allmänt,

Oj så roligt vi hade, det var en fest i min smak. Har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om hela pub-grejen (mysigt, men tråkigt efter ett tag), och här fick jag chansen att dansa halva natten och träffa riktigt härliga människor! Musiken var jättebra och allt i baren kostade 1,50 pund.

Igår jobbade jag från 11-16, tog en promenad i solen och satte mig ner för en kaffe, sen jobbade jag ifrån 18-23. Kunde inte somna för att jag hade så ont i benen och fötterna, måste köpa några bra arbetsskor. Idag ska jag ägna mig åt filmer och serier, vill inte använda fötterna alls då jag jobbar lunchskift på måndag, tisdag och onsdag. Sedan ett till dubbelskift på lördag, woho! Vi har även planerat in ett biobesök och en bowling-kväll nu i veckan, så ska vila upp mig ordentligt.

Lite mobilbilder ifrån i fredags:




Borde ju bli fotograf, vad hade Liskulla kallat denna bild?



Haha, jag bondade med cricket-laget! Härliga killar som numera älskar Sverige och tvekade inte att skaka loss på dansgolvet.



Kartong-pojkarna, så söta!!

Fantastiska fredag

Publicerad 2010-03-05 14:21:27 i Allmänt,

Idag mötte jag Tyfene vid skolan och vi tog en promenad in till stan i solskenet för att äta frukost tillsammans. Efter det så visa hon runt mig på universitetsområderna och de vackra trädgårdarna, vi avslutade med lite sko-provande och shopping. Blev även bjuden till en universitetsfest ikväll med temat "no clothes", kan bli intressant.. Nej med det blir nog inte sent, jobbar ju från 11-23 imorgon.





 







Så vackert och konstnärligt, min kaffe i den härliga vårsolen

Sommarbilder

Publicerad 2010-03-03 15:45:10 i Allmänt,

Jag fortsätter med samma tema, nu när solen tittar fram mer och mer så minns jag underbara studer med fantastiska människor!



















Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela