Emigranten

Den småländska kusten utforskas

Te-sil sökes.

Publicerad 2009-07-31 16:16:24 i Allmänt,

 

Ah, en ny vacker sommardag! Med brist på ambition att göra något vettigt (med tanke på att jag haft ångest över allt de senaste dagarna, pga att jag lätt blir nervös), så tänkte jag muntra upp mig själv igenom att göra en lista på allt jag som ska ta med mig härifrån till den nya lägenheten. Listan blev rätt lång, och jag insåg förskräckt att det var flera viktiga saker som fattades!

 

- Ett tvättställ. Jag kan inte leva utan ett tvättställ heller?

- En datorsladd. Ja, jag har i smyg lånat min systers i några månader då alla konstigt nog går sönder..

- En KAFFEKOKARE! Jag kan ju inte ta emot gäster utan kaffekokare?

- En dvd-spelare. Kanske kan sno en av pappa..

- Ett diskställ.

- En kaffetermos, för min har blivit äcklig.

- En te-sil.

 

Någon av mina läsare (om jag har några än?) som kan bidra med små gåvor eller tillföra något så hade det uppskattats! Detta är verkligen viktiga saker som man behöver om man ska starta ett nytt liv i Skåne.

 


 

Naivt av mig att tro att min teknik-utbildning gett mig något.

 

Dock blev jag nöjd med resultatet! (utan att nämna de fruktansvärda timmarna det tog)

Cykelfettish

Publicerad 2009-07-29 12:58:25 i Allmänt,

Idag ska vi passera ännu ett hinder på min väg mot skåne, nämligen transport. Vi har ju såklart Skånetrafiken som kan ta mig runt om i det vackra landskapet, men det är fel sätt. Ska man vara skåning, måste man ha en cykel!

Det är mer populärt med cyklar i skåne, än vad det är bloggare i Stockholm, emos i Göteborg och öl i Danmark. Skåningarna har så länge man kan minnas tagit cykeln på största allvar, och inte bara något roligt! Åhnej, här ska man bränna fett, träna upp benmusklerna, och främja miljön lika väl som när man ska på fest i stan som när man ska handla mjölk en söndagsmorgon.


Därför så ska jag idag åka och köpa mig en cykel just för att passa in! Man vill ju inte vara annorlunda... Min nya vän och vapenbroder ska inköpas på Biltema. Ni hörde rätt! Även om man inte kan tro det så har de faktiskt otroligt vackra och bra cyklar (Billiga).

Önska mig lycka till! Idag är ännu en dag i mitt nya liv

Btw...

Publicerad 2009-07-27 22:10:43 i Allmänt,

Vad tycker vi om Blondinbellas nya hårfärg? FÅR hon göra så? Hela hennes imperium grundas av hennes blonda hår.


Och en till fråga, om jag ska bli skåning, får jag läsa om hennes stockholmliv då eller måste jag hata henne?

Dagstripp

Publicerad 2009-07-27 21:58:09 i Allmänt,

Idag var en mycket spännande dag! Var och tittade på en lägenhet i min framtida hemstad, och det var verkligen en upplevelse.  För det första så tänkte jag så praktiskt i morse att jag kunde passa på att gå in mina nya skor, och det gick bra tills jag gick utanför dörren och såg att det spöregnade.. Men precis som alltid, så sken solen i skåne (It's just meant to be)

 

Lägenheten låg precis ovanför kärnan med parken rätt över vägen. Den var bara 21 kvadratmeter, men hade fortfarande helt okej kök och badrum! Vallgatan ligger den på, och jag tror att jag kommer trivas bra där!

 

Nu ska jag bara prata med hyresvärden i veckan och skicka in min antagning, så kommer jag flytta i mitten av augusti! Det är då det börjar på riktigt, så ni får ha tålamod så länge! Men jag kommer även hålla er uppdaterade om vägen dit, så mycket att se fram emot

 

 

 

 

I begynnelsen

Publicerad 2009-07-27 00:41:40 i Allmänt,

Idag startades en diskussion över thaimaten i vårt lilla vardagsrum. Det var jag, Bella, JuxJennie och Anna som låtit ångesten inför hösten leda oss till en rätt förvånande vändning. Vi ville skapa en skobutik, som köpte in skor ifrån internetbutiker i USA, då frakt och tull blir för dyrt om man vill beställa. Vi kom in på lagar, skattepengar, företagsinfo osv, då vi tillslut gav upp.

Men jag deppade inte ihop, det fanns ingen besvikelse! För jag har en plan! Inte vilken som helst... Det är något som har rört sig i mitt huvud i flera år, något som jag nu kan fullfölja och dessutom dela med mig av till er!

Damer, herrar, barn och alla lakritstroll där ute... Jag ska här i denna bloggen dela med mig av min dröm om ett bättre liv i skåne, med er. Det kommer bli en oförglömlig resa från min lilla Onsala halv-ö utanför Göteborg, till min favoritstad Helsingborg där jag ska läsa på Lunds universitet. Jag ska finkamma kulturen, öva in dialekten, uppleva allt det som måste upplevas för att nå mitt slutgiltliga mål...


Att bli en skåning.

Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela