Emigranten

Den småländska kusten utforskas

Bloggare har åsikter!

Publicerad 2009-10-30 22:38:09 i Allmänt,

Ja, dagens ämne är självklart svininfluensan. Vad annars! Har man ingen åsikt om den, så är man ingen!

Ja, jag vet att den är farlig, och ja, jag vet att människor kan dö av det. Men jag tycker inte den är farligare än någon annan sjukdom. Att det svälter människor varje dag är ungefär lika hemsk och allvarligt. Men det är inte det jag tänker prata om, utan själva vaccinet!

Jag tycker att det är hemskt att människor är så rädda för denna sjukdom, så det tar första bästa medicin som kommer ut på marknaden! Det är inte många som ifrågasätter medicinen, trots att det är lika många människor som har dött av svininfluensan, som av vaccinet! (I Sverige)
Dock är det värsta enligt mig, att över 40% av sjukvårdspersonalen i Sverige har valt att inte ta vaccinet just för att de är rädda för bieffekterna.. Om de mest utsatta människorna, de som kommer vara runt sjuka dagligen, hellre riskerar influensan än effekterna av vaccinet, så tänker absolut inte jag ta den här sprutan! Om vi skulle säga att de har en chans på 10 att bli smittade, så måste nog jag bara ha 1 chans på 100? Jag kan leva med det, bättre än att få i sig något som du inte vet vad det är eller hur det påverkar dig!

Även Schweiz har nu sagt nej till att ge vaccinet till barn, äldre och gravida, just för att de INTE VET effekterna av det! Med tanke på alla de misstag och feldiagnoser som gjorts på senaste tiden av läkare och sköterskor, så litar jag inte längre på dom. Jag tänker i alla fall vänta. Vänta tills de VET effekterna och biverkningarna, tills de är helt säkert! Allt annat handlar bara om rädsla, och vi vet alla vad som händer om man agerar efter det (USA)...

Sitter hos Linnéa nu, har ätit en god tacco-middag och sen glass! Dagens bästa var nog Sean Banan på "Cirkus Möller", han har varit saknad ^^ Nu är det Smala Sussie som gäller!

TACK FÖR MIG.

En Svennis.

Publicerad 2009-10-30 13:39:15 i Allmänt,Det började som en skämt-bild, men utvecklades sedan till ett fenomen! Denna äldre, missuppfattade man gav upphov till en helt ny syn på gesten "bra gjort". Ingen kan förmedla en mer äkta känsla av ordet nöjd, ingen kan få till ett ansiktsuttryck så bestämt med endå så fullt av stolthet och framförallt belåtenhet...

Låt oss stödja honom, denna hårt arbetande man som satt Sverige på kartan (jag vill helst inte att det skall vara Anna Anka.) Låt oss följa hans exempel och visa vår belåtenhet.

Gör som vi. Gör en Svennis.

Efter tenta- middag och utgång

Publicerad 2009-10-30 13:10:08 i Allmänt,

Tjohej!

Tentan är över, vi är lediga till på onsdag och allt är HÄRLIGT! Satt i 4 timmar igår, och det gick hyfsat bra tror jag! Klarar den nog i alla fall ^^ Åkte sen hem och sov en stund sedan begav vi oss till Christian där vi åt en middag som bestod av pizza och min fantastiska kycklingsallad!

Det blev lite guitar hero med, samt lite youtube-klipp med "svenska för nybörjare", "world tour of skåne" och parlamentet! Efter detta så drog vi iväg till ett ställe som hette PL13 om jag inte minns fel? Mycket trevligt folk i vår ålder, och en hel del bra musik =)

Lite bilder dårå!


 

En SVENNIS som vi kallar posen! Ska visa sen ^^

 

Höstfunderingar

Publicerad 2009-10-26 16:43:28 i Allmänt,

Har lagt märke till att många förändras under hösten, växer upp, blir deprimerade, ordnar upp sina liv, gör impulsiva saker eller bara drar sig undan! Mig själv inkluderad! Jag vet inte om det är mörkret och det tråkiga vädret som får mig att fundera så mycket mer? Konstigt det där..

Jag använder mig i alla fall av Lars Winnerbäck under dessa studer, ingen förstår mina dagdrömmar, sömnlösa nätter, humörsvängningar och framtidstankar som han! Med hans konstiga texter och härliga röst så kan man utveckla sina tankar och hitta någon som känner liksadant! ^^


Lars Winnerbäck - Jag Får Liksom Ingen Ordning

Jag kan ha räknat sekunderna som gick
Mellan ljuset, och åskans dån
Jag kom på mig själv med att undra för ett ögonblick
Om du var på väg hit, eller härifrån
Det tysta ekot är av ett slag för sig
Det kommer ensamt, om det är nåt att ha
Vad du än gör ta inga råd från mig
Jag vet, de fungerar inge bra

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra

Jag hörde din röst på en ödslig kyrkogård
Jag måste ha träffat, din frekvens
Diskanten var svagare, diktionen mindre hård
Det var som att tonen, var en väns
Det är lätt att se hur sjuk man en gång var
När såren läker, och regnet känns
Gör din tolkning, häll mig full med svar
Rita figurer, och dra en gräns

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra

Jag kan ha glömt din vaksamhet, jag söker inte mer än sympati
[Eller jo det gör jag visst]
Inga kan ta fel på varann som vi

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra

Stadsvetenskap

Publicerad 2009-10-26 16:23:11 i Allmänt,

Jag gillar att bo i en stad. Inte för stor, bara sådär lagom. Även om det regnar och är mörkt, så finns det alltid ljus någonstanns, det finns alltid människor i närheten.
Nu när jag varit inne på att läsa stadsplanering, så har jag funderat på det där med städer. Vad jag vill att min stad ska innehålla!

Jag förstår mig inte riktigt på dem som säger att man kan vara så ensam i en stad, för jag gillar själv att alltid vara omgiven av människor. Det gör mig lugn, och även om man känner sig ensam ibland eller längtar efter landet så kommer jag alltid att älska städer!
Det finns så mycket att göra, så mycket roliga människor att träffa och så mycket historia! Jag gillar utmaningen att hitta min egen favorit-resturang, mitt favorit-café, den perfekta frisören och allt annat! Kanske därför som jag också tröttnar rätt snabbt på min stad, vill upptäcka mer, hitta nytt! Städer har alltid betytt möjligheter för mig, och jag tror inte jag kommer vara nöjd förens jag sett det mesta, kan jämnföra och sen slå mig ner i den jag gillar mest =)

Hej hopp!

Publicerad 2009-10-24 16:51:51 i Allmänt,

Regnig lördag? Nej tack, då åker man och shoppar med mamma och Olivia! Var mysigt, och nu ska vi tända en brasa och dricka kaffe! Skönt med en helg hemma =)

 En suddig dagens outfit!

Kavaj - HM
Rolling Stones t-shirt - HM
Halsduk - HM

(smärtsamt uppenbart att man är fattig student)
Det blev en varm, vind och vatten-tät, snygg jacka ifrån ICA MAXI <3Första hjälpen kit för kalla höst/vinterdagar!Min underbara tjej!

Visa ord

Publicerad 2009-10-24 13:05:45 i Allmänt,

Ville bara passa påatt dela med mig av några visa ord ifrån en väldigt smart (och grymt rolig) bloggerska:

"Det var många ämnen jag hatade under min gymnasietid mest för att jag visste att jag aldrig någonsin skulle få användning av kunskapen. Och visst är det så. Jag har ännu inte behövt veta något k-värde på en y-axel, jag har inte någonsin behövt rabbla förkortningarna i det periodiska systemet, ingen har frågat mig om kolets kretslopp och jag kan inte minnas mig ha haft användning av min kunskap gällande prepositioner, reflexiva pronomen och konjunktioner.

Jag minns inte vad alla sjöarna hette på det där kartprovet vi hade, jag kommer verkligen inte ihåg namnet på USA:s presidenter genom tiderna och jag kan inte beskriva den franska revolutionen i detalj. Men vet ni vad? Om jag vill veta - då googlar jag!

Det enda jag har haft användning av från min skoltid är engelskan (och möjligtvis lite samhällslektioner).

Allt annat är fan sunt förnuft."

http://egoinas.se/ - min nya favorit!

På tåget!

Publicerad 2009-10-23 13:37:42 i Allmänt,

Påväg mot Onsala nu, har det riktigt mysigt tack vare att mina pengar kom idag :D

Min presentation gick riktigt bra faktiskt, trots att det krävdes vissa katastrofer innan! Fick beröm för ett bra arbete, och min lärare var riktigt positiv! Känns jätteskönt!

Är framme i kungsbacka runt 3, så tänkte ta en runda på kungsmässan och kolla lite! Har ju fått hem ännu en presentcheck ifrån hm! Kul, men deprimerande på samma sätt, då du måste ha handlat för minst 2000 för att få en sån...Välförtjänat chill efter en stressig vecka

Plugg-dag

Publicerad 2009-10-22 12:41:30 i Allmänt,

Vilken överraskning va? Nåja, idag SKA jag göra resten, så jag blir klar! Kommer gå ner till skolan sen för att redigera och jobba på min presentation..

For now så ska jag sitta här hemma och göra de ändringar som jag fick av min lärare, fick ju tag på honom till slut! Ätit en god lunch med, min egna champinjon-soppa!

Tillbaks till pluggandet!


Myys

Publicerad 2009-10-20 21:03:46 i Allmänt,

Ledig idag igen, men gick till campus igen för att göra klart mitt arbete! Fick nästan klart det, men fick inte tag på någon lärare för att kunna lämna in det, så jag blev arg och gick. Ska bara skriva conclusion imorgon så är jag klar :p

Åkte sen till Ängelholm för att spendera lite tid med min syster och syskonbarn! Åt god middag och myste framför My little pony!
Nu är jag hemma igen och ska se på lite serier och dricka upp min chai latte! Goowtt

Ska bli skönt när den här veckan är över...

Jag hatar nya word.

Publicerad 2009-10-19 18:43:01 i Allmänt,

Även om jag är ledig den här veckan så måste jag komma ner hit till campus för att fixa det sista på mitt projektarbete, detta eftersom jag inte har word på min dator. Problemet är att jag inte fattar det här word 2007 över huvud taget, det SUGER! Jag har 2 helt tomma sidor i mitten av arbetet som jag inte får bort, då förstörs allting.. Sen när jag skulle göra sidonummer så får jag upp alla siffror på samma papper.
Ska det vara så här svårt? Jag har ju gått teknik ffs!

Det är snart kolsvart här utanför, och eftersom jag är helt själv här i datorsalen så lyssnar jag på deathcab med! Riktigt mysigt faktiskt! Nej, snart kommer jag ge upp (för jag känner ju mig själv) och gå hem för att äta kycklingsallad!
ÄngelHEOLM som mitt projektfanskap handlar om.

Dagen efter-dagen

Publicerad 2009-10-18 19:36:23 i Allmänt,

Wow, har verkligen inte gjort någonting idag. Inte så konstigt med tanke på att jag kom hem efter 3 inatt, så jag har sovit bort det mesta av dagen endå!
Var på Josefins inflyttningsfest igår i alla fall, och jag hade jättekul! Vi drog vidare till något ställ som hette Zoo bar? Himla bra musik och roliga människor, fram tills att vi såg att 30+arna kom in och började flörta med alla småtjejer... Så var det dags att gå! Jag och Christian avslutade kvällen på 7eleven med lite nattmat med, och allt var verkligen lyckat! 

Denna veckan kommer bli fruktansvärt tråkig, då jag inte har några lektioner alls :P Dock ska jag lämna in projektet på onsdagen så jag kommer nog vara en del i skolan i alla fall. Hade kunnat vara i Onsala hela den här veckan om det inte vart för att jag har en presentation av projektet på fredagen, och sen har jag bara ungefär 20 kr kvar på kortet!

Får väl nöja mig med att se klart på alla Heroes säsonger!

Fredaaag

Publicerad 2009-10-16 18:51:44 i Allmänt,

Idag har jag handlat och borde ha pluggat. Isabelle åker imorgon :(Det är hennes humor så jag tillägnar den till Isabelle, som kommer göra mig galen av saknad

 

Nattbloggning

Publicerad 2009-10-16 00:32:25 i Allmänt,


I apologize if it makes you feel bad
seeing me so tense, no self-confidence
but you see

the winner takes it all
and the the loser has to fall

It's simple and it's plain
why should I complainNu känner man sig lika patetisk som Kissie x)

P3 ftw

Publicerad 2009-10-15 15:15:37 i Allmänt,

Jajaah, nu sitter jag här igen med mitt projekt framför mig och en omelett i magen! Mätt och nöjd.

Lyssnade på nyheterna nyss, och tydligen är det en 17åring i Australien som riskerar 7 års fängelse för att hon gjort en abort? Hon bor i Queensland där abort är förbjudet om det inte riskerar din hälsa eller ditt liv.. Tjejen hade beställt en medicin från Ukrina för att få missfall, och hennes pojkvän var en "medbrottsling".

Jag hade ingen aning om att ett sånt omodernt system fortfarande fanns i ett land där varken kristendom eller någon annan religion är dominerande? Till och med USA är ju bättre! Det ironiska endå är att det finns en massa statisktik på att det görs lika många aborter i ett land som har lag emot det, som ett land som tillåter det! Man tycker ju att vissa länder borde tänka om lite då? Hur mycket pengar läggs inte då på att anhålla, bedriva en utredning och fälla dessa tjejer! För att inte tala om dödsfallen!

Pengar och tid som kan användas till så mycket bättre saker, då vi tjejer alltid kommer hitta en lösning!Hösten har kommit, och den är VACKER!

Morgongänget <3

Publicerad 2009-10-14 15:36:52 i Allmänt,

Något som jag saknat här nere i skåneland, så jag tänkte passa på att lyssna på detta härliga gäng ifrån göteborg medans jag pluggade! Det är Tommy, Anna och min personliga favorit Erik ^^

I alla fall, lyssnade på deras sändning i fredags eftersom de har många roliga saker då! I fredags så hade de psyknings-dag emot Danmark inför matchen  som var i lördags, och det var riktigt elaka haha! Deras egna reporter "pippi" var på plats i Köpenhamn för att irritera och provocera!

Men det absolut roligaste var när han vadade ut i vattnet för att sätta på en svensk landslagströja på Köpenhamns stolthet; den lilla havsfrun! Skiträdd var han att någon skulle se honom, och han åkte därifrån så fort han kunde

DET är humor.

En helt vanlig onsdag

Publicerad 2009-10-14 13:36:09 i Allmänt,

Bestämde mig för att sova länge idag, behövde det tror jag! Så nu sitter jag här med mina keso-mackor och lyssnar på p3 :) Det känns väldigt hemma för mig, eftersom vi alltid gör det hemma hos min mamma på helgerna.

Idag ska jag plugga järnet! Inte för att jag har så mycket andra planer framför mig, men det är speciellt viktigt idag! Har nått jävla role-play imorgon och jag är Chile... Nåja, tänkte också lägga in en sista ansträngning på projektet eftersom det hade varit jätteskönt att ha det klart 1 vecka för tidigt!

Mitt enda problem egentligen är att jag är oförmögen att koncentrera mig mer än 1 timma i taget. Så jag kör på belöningssystem. Om jag pluggar 1 timma, så får jag se på ett Heroes-avsnitt, och sen pluggar jag 1 timma till osv!

Kan även avslöja att jag ska kolla in lite planer inför våren som innebär att jag kommer LÄMNA SKÅNE!! Men bara för några månader, sen kommer jag såklart tillbaka :) Har ju inte ens vart i malmö än kom jag på!

Helgen i Gôttehborg

Publicerad 2009-10-11 13:04:10 i Allmänt,

Det är söndag, och ikväll så ska jag ge mig hemåt igen! Känner att jag fått väldigt mycket gjort på mitt projektarbete för en gångs skull! Sjöng singstar och hade myskväll med mamma igår, och idag ska jag försöka hinna med att träffa pappa och Isabelle innan jag åker.. Innan hon åker :(

Hade en jättetrevlig kväll hos Jennie i fredags med, och det var så skönt att samla alla =) Roligt att vi verkligen försöker och anstränger oss, för oavsett vart vi åker nu så fick vi den här härliga kvällen tillsammans!


(den bjuder jag på, så att ingen kan tycka att jag är orättvis med hemska bilder)

Förra veckan någon gång..

Publicerad 2009-10-11 12:55:29 i Allmänt,

Så hjälpte jag Josefin att flytta in i sin nýa lägenhet som jag är så avundsjuk på så jag kräks! Nej, men det var ypperligt trevligt, och vi åkte även och storhandlade på WILLYS, oh yeah.

Förra veckan så testade vi även på Pistachias nya "coctails" som var rätt mäktiga! Deras hemagjorde glass var däremot ljuvlig <3
Hem

Publicerad 2009-10-06 21:04:40 i Allmänt,

Klockan 15.53 går tåget till göteborg på fredag där jag direkt ska hem till Jennie för en reunion med hela gänget! Ska bli skönt att åka bort över helgen, saknat alla så fruktansvärt mycket
Måndagkväll

Publicerad 2009-10-05 21:53:04 i Allmänt,

Ska se klart på svenska hollywoodfruar, sen ska jag göra en kopp chai-te och sätta på julmusik.

Usch, vill bara krypa ihop och bli omhändertagen och kramad... Saknar alltid någon när jag har såna här svaga dagar

Update.

Publicerad 2009-10-05 18:26:14 i Allmänt,

Idag är en dålig dag. Jag har ångest över mitt skolarbete, har inte gjort någonting, och någon tog tvättmaskinen ifrån mig för att jag var några minuter sen.

Imorgon är jag ledig. Har jag tur så får jag uppleva en till sån här dag.

Pistachia

Publicerad 2009-10-04 17:43:31 i Allmänt,

Ett nytt fenomen här i Helsingborg är det nyöppnade Pistachia, som kort och gott är en affär där de säljer hemmagjord glass, smoothies, godis, massa olika nötter osv! De öppnade tydligen i våras med stängde sedan 1 vecka senare under konstiga omständigheter? Ja detta var ett stort samtalsämde ett tag vill jag lova!
I alla fall så har de satsat på en STOR reklamkampanj här i stan (hela 2 sidor i Helsingborg City och en massa reklamblad). Kan detta vara för att jämna upp det faktum att de hade råttor i köket? Vem vet...

Skit i det! Det hade helt underbara priser nu under de första dagarna, och det har varit en 10-meter lång kö utanför dag som natt! Lyckligtvis så var det endast packat INNE i affären när jag tog en omväg från stationen idag, och jag lyckades ta mig ut därifrån med ett nytt "effektiv shopping" rekord på under 60 sekunder :) Jag fick med mig i all min hast en godispåse och en egen nötblandning för bara 45 spänn!
Fullkomlig lycka för mitt pms-humör

Helgen!

Publicerad 2009-10-04 17:33:43 i Allmänt,

Sådär ja, nu är jag hemma igen! Är hur seg som helst, men tack vare min blondinbella-inställning i helgen så tillät jag bara mig själv att vara sjuk och ömklig i fredags, så jag har haft det väldigt trevligt! Jag och Olivia kollade på filmen Coraline i fredags och åt en massa godis, sen sov vi i 12 timmar! Åkte till Ängelholm på lördagen och tog en lång promenad med mina systrar efter att vi handlat inför vår tjejkväll ^^ Vi sov där med! Hade det himla mysigt, och innan olivia åkte hem idag så hann vi med en tripp till hembygdsparken där vi åkte linbana (älskar det fortfarande) och matade getterna.

För övrigt så blåser det storm nu och jag vill gärna stänga in mig här i någon vecka, eftersom den här helgen nu gjort mig helt matt (och för att jag har ångest inför att gå in och kolla mitt saldo på kortet.)När vi lagade mat i fredagsTjejmiddagEfterrätt <3Mina älskade skitungar =)Linnea och LovisaGlad Julia med ny frisyr!

Sjuk.

Publicerad 2009-10-02 15:57:49 i Allmänt,

Sov i 13 timmar inatt, trodde inte att en dag i vårmarker skulle göra mig bättre så jag stannade hemma. Känns som om jag sluddrar fast på tangenterna istället? Har ont i bihålorna så sitter här och kisar, men det hjälper inte, för varje gång jag gör minsta rörelse så får jag den där blixtsmärtan i huvudet...

Men det är ju bara en förkyldning, eller hur? Så tänkte jag när jag drog på mig halva min garderob och gav mig ut i det iskalla men soliga vädret för att köpa mjölk och ladda upp med soppor. Är helt slut nu. Stackars Olivia som får stå ut med mig ikväll, köpte godis för 50 kr till henne så det känns lite bättre i alla fall =)

Ska strax häva mig upp, bli halvt blind av huvudvärken och masa mig ner till stationen för att möta henne... SYND OM MIG!

Varför är jag inte mer som blondinbella?

En vändning

Publicerad 2009-10-01 22:28:12 i Allmänt,

Min energi tog slut så fort jag kastat mig klart över projektarbetet, och nu sitter jag här med raggsockor, scarf runt halsen och min te-kopp. Vad gick fel? Känner mig sådär riktigt matt i hela kroppen som man bara gör precis innan man blir sjuk.. Great.
Det är såna här kvällar som jag önskar att jag inte bodde ensam...
Dessutom så har lägenheten över mig fått för sig att det är partyfredag idag, när jag själv måste gå upp vid 8 och åka iväg ut i ingenstanns för att titta på diken och vattenverk fram tills 5.

Nu har jag klagat färdigt! Min syster kommer hit imorgon med, men med tanke på hur jag mår så tror jag att vi ska hyra film och ta det lugnt! Kanske kommer ett recept på min berömda köttfärssås då med, eftersom ni alla frågat så mycket efter den ^^

Ska se på ett avsnitt med supernatural, sen kommer jag nog somna!

Godnatt kära vänner

Detta land...

Publicerad 2009-10-01 14:34:59 i Allmänt,

Hoppade på båten i morse i Helsingör där det var 15 grader och sol, sen när jag hoppar av i Helsingborg så är det 5 grader och hagelstorm! (??) Mitt paraply gick sönder...

Men jag är lycklig idag! Började dagen med att blåsas till Solid hair där jag träffade min nya bästa vän, frisören Mathias! Vi klickade direkt! Det är inte ofta man kan säga det om killar, men han visste precis vad jag ville ha ^^

Nu ska jag äta några keso-mackor och sen kasta mig över projektarbetet!Michet snygg och häftig lugg gjorde han!

Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela