Emigranten

Den småländska kusten utforskas

... På tal om bakning

Publicerad 2013-08-31 21:53:00 i Allmänt,

Häromdagen testade jag även på att göra flapjacks, ett fantastiskt mellanmål och snacks som jag saknar från england. Uppskattades väldigt av engelsmannen med!
Jag valde att göra utan torkade frukter osv, gillar mest fröna. Så jag hade havre, pecannötter, valnötter, solrosfrön, pumpakärnor, pistagenötter och pinjenötter. Dessa blandas med smält smör, ljust muscavado socker och honung. Toppade dessutom med lite riven mjölkchoklad för att festa till det.
Fick den hel del frön och havre över, som jag gjorde en frukostvariant av! Lade till en handfull cherios och special k- flingor, samt minskade på sockret.
 

Bröd.

Publicerad 2013-08-27 21:22:47 i Allmänt,

Har bestämt mig för att bemästra det där med bröd. Tänker baka mig igenom många sorter... Har hitills testat på olivolje- bröd och "i en kastrull i ugnen"- bröd. Kastrull brödet blev bäst!Lite mer lov

Publicerad 2013-08-19 12:55:24 i Allmänt,

Nu ha jobbandet lugnat ner sig, bara 4 skift under de följande 2 veckorna innan skolan börjar! Älskar känslan att komma tillbaka till skolan, hela köpa böcker, kalender, pennor- grejen har alltid varit full av förväntningar. Ett nytt kapitel i livet kan man säga. Ny garderob, nytt schema, planeringar (älskar!!) osv.

Idag firades detta vid frukosten med ett nytt kaffe. Det bästa med att jobba på Kahls måste vara att min inre kaffenarkoman får fritt utrymme att testa på nya sorter och hela tiden lära sig mer.

Veckans kaffe heter Sironko och är ett vulkankaffe från Uganda! Odlas på 2000 m höjd över havet på vulkanens bördiga slätter, vilket get ett mörkt och fylligt kaffe med en häftig sötma, dämpad syrlighet och mycket fruktiga toner. Rekomenderas varmt.
Mmmm!

Nu skall jag och engelsmannen promenera bort till komvux i Kalmar och prata svenska kurser med någon där.

Problemlösning

Publicerad 2013-08-12 13:53:33 i Allmänt,

På grund av en varm och fantastisk sommar så har vi lämats sömnlösa många nätter tack vare flugor och mygg. Fönsterna måste nämligen vara öppna för att få någon luft och svalka. Som lösning på detta har vi nu etablerat ett arbetskontrakt med 2 små individer som löser vårat insektproblem i utbyte mot mat, husrum och att lämnas ifred. Jag var tveksam i början, men då de har skött sin sida av kontraktet + att de aldrig lämnar sin arbetsplats, så kan jag inte klaga!

Låt mig presentera:

Steve


och Toby


Vi får se hur länge detta håller...

Fredag

Publicerad 2013-08-09 19:15:51 i Allmänt,

Idag har jag saknat Göteborg och alla mina vackra människor där extra mycket, speciellt när jag nu fått reda på att två av de bästa kommer flytta tillbaka dit i höst! Mycket kärlek till dem. Bara jag kvar här borta nu, Östkusten känns så främmande och oändligt långt borta ibland...

Men! Inga sura miner, vem vet var jag hamnar sen. Ikväll har jag anordnat en liten tjejmiddag för mina närmsta här i Kalmar! Har bakat dessutom, en favorit i repris. Sen meeer jobb i helgen och nästa vecka. Lovar att försöka få lite tid till att ordna och fota vår nya lya... Snart. När jag vilat ett tag. The life of a lazy emigrant.

Medeltidsstaden goes Liseberg för Stadsfesten i helgen
Långviken i Kalmar

Publicerad 2013-08-05 22:36:03 i Allmänt,

Haft en härlig dag vid stranden innan jag jobbade några timmar. Vilken vacker sommar vi haft, så underbara dagar att se tillbaka till sen i höst! Speciellt med tanke på förra sommaren...Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela