Emigranten

Den småländska kusten utforskas

Långhelgen

Publicerad 2014-06-26 21:21:01 i Allmänt,

Hade en fantastisk midsommar hemma i Onsala med vänner och familj! På söndagen åkte vi ner till Ängelholm och spenderade dagen med utflykt och grillning. Vi besökte Mölle, en stad som såg ut som att den låg i Bohuslän någonstans, och klättrade i Kullaberg, nordligaste spetsen mot Danmark eller något sånt... Kul med alla syskonbarn även fast det blåste så mycket! Måndagen så hängde vi i solen i systers nya hus och sen promenerade vi till Ängelholms underbara strand. Blåste jättemycket, men skitkul och härligt att bada i de roliga vågorna!

Midsommarplaner

Publicerad 2014-06-18 17:30:33 i Allmänt,

Nu är det officiellt sommar, då jag ramlat av cykeln för första gången. Stort himla köttsår på låret nu.
Nåja, packat och tvättat idag då vi sticker till Onsala imorgon för att fira midsommar med pappa och vänner! Engelsmannen jobbar imorgon, så vi åker så fort han slutar. Tror vi är i Onsala någon tid innan solen går upp... Men då vaknar vi upp där i alla fall och kan gå ner till bryggan för midsommarfirandet!Redo för en riktig svensk långhelg.

Birthdayboy

Publicerad 2014-06-11 17:41:28 i Allmänt,

Idag fyller engelsmannen 28 år! Tror inte han är där mentalt i alla fall... Tyvärr så jobbar han nu ikväll så vi tog en biltur ut till en herrgård för långlunch för att fira istället.
Jättefint ställe och supergod mat! Han fick fina drinkglas och whiskyglas från mig, tror han blev nöjd.


Det blev en dag på stranden

Publicerad 2014-06-09 23:41:56 i Allmänt,

Igår åkte vi ut på äventyr, närmare bestämt till Öland i jakt på en trevlig strand att hänga på. Påvägen dit hittade vi en gårdsbutik som det kryllar av på sommaren, och värdens mysigaste second hand lada fullproppad med saker bredvid... Vi handlade dock bara med oss mat, jordgubbar, färskpotatis och citron-biscotti från gården själv och lite knäckebröd och bönchips (som är nyttigt och förvånansvärt gott).

Vi hittade en liten väg som gick rakt igenom grönskande ängar, och tog oss till stranden tillslut. Fantastiskt fint och mysigt, kändes som en strand i Skåne!


Idag har det varit supervarmt men vi orkade ta oss in till stan en snabbis för att leta bebispresenter då engelsmannen precis blivit morbror! Vi ska fixa ihop en liten låda med smått och gott att skicka över, lite roliga saker med svenskt tema. Älskar att köpa bebissprylar! Sen var vi tvungna att dra ner till stranden igen för ett dopp, behövdes verkligen. Testade min vanliga springrunda nu på kvällen, men det var alldeles för varmt, blev helt slut...

Nu så!

Publicerad 2014-06-05 12:46:37 i Allmänt,

Hehe inser att mina uppdateringar inte är allt för roliga just nu. Men, om ca 30 minuter så har jag slutseminarie! Sen är det sommarlov och avslutningsöl som gäller.
Sitter på Ekelunds, vårt lilla konditori i området och förbereder mig... Ska bli så härligt med lite ledighet innan turistsäsongen drar igång och det blir mycket jobb.Snart så...

Publicerad 2014-06-02 11:35:00 i Allmänt,

Har varvat examensarbete med sol och årets första dopp, en del drinkar (engelsmannen tar med jobbet hem, och jag klagar inte) lite jobb också. Snart är det över, snart går även jag på sommarlov. Kommer dock jobba nästan hela sommaren, men kommer i alla fall inte ha detta arbete hängandes över mig hela tiden...Massa bilder från den senaste veckan kommer här. 
   
Klagar verkligen inte på att bo i Kalmar nu under försommaren

Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela