Emigranten

Den småländska kusten utforskas

Dagen innan

Publicerad 2009-12-31 13:37:06 i Allmänt,

Åkte till jennie igår för en plugg kväll som istället snabbt utvecklades till en fettiskväll. Fettisar på tv:n och en glass i handen! Nu har vi i alla fall städat hela lägenheten så nu har vi inget mer att skylla på. Nu pluggar vi i alla fall...

De andra kommer vid 6 för att göra sig i ordning med lite champagne, så det blir plugg fram tills dess! Ha en riktigt rolig nyårsafton!



 



Mina nya älsklingar



Det blev lime-paj till middag



Underhållning för lata

Skånska för nybörjare

Publicerad 2009-12-29 18:38:08 i Allmänt,




Åh vad jag saknar Helsingborg och mina vänner där! Vi hade himla roligt ihop och jag vill definitivt åka ner dit och hälsa på i sommar för en liten reunion! Måste öva mer på min skånska med (går lätt när man pratar med Josefin).

P.s - Gud vad jag saknar Fem myror är fler än fyra elefanter, det bästa barnprogrammet jag växte upp med. Tittade fram tills jag var 10 år även om de är för barn som ska lära sig bokstöver och siffror. Dessutom så var Eva den sötaste kvinnan enligt mig, önskade att hon var min syster eller mamma.. (Förlåt mamma/olivia/andrea/linnéa.)

Mellandagarna

Publicerad 2009-12-26 18:22:47 i Allmänt,

Åh har haft en jättemysig jul och ätit en massa god mat. Idag har vi varit hos pappa för att fira med den delen av släkten, och imorgon så kommer Tina och Hanna för att äta middag med oss. Resten av veckan så ska jag plöja igenom alla affärer efter rea-varor och jobba på mitt projekt är det tänkt.

Har tyvärr inga bilder ifrån julafton + juldagen hos mormor och morfar (min kamera gick sönder), men här är några från idag! (Jag och pappa åkte och impulsköpte en kamera till mig i morse för 600 spänn!!)




Min nya! Kommer väl tillhands när jag åker till Cambridge!



Tjockisen! Det blir ett till syskonbarn i januari



Så här har jag sett ut hela julen, kör lite på Lily Allen- looken..



Det blev fifa såklart!



Och sen farmors  grönkåls-soppa <3

God Jul!

Publicerad 2009-12-24 12:48:40 i Allmänt,

Haft några stressiga dagar då vi vart på ullared (sista minuten-jul-shopping), gjort skinka, slått in alla julklappar osv osv! Dessutom så var jag hos Anna igår för en uppesittarkväll då jag träffade Bella igen <3

Nu ska jag slappna av hos mormor och morfar, åka till pappa på annandagen och vila upp mig inför mellandagsrean! Behövs mycket energi till det.

Så tills dess, ha en riktigt mysig jul allihopa :)

Födelsedagen

Publicerad 2009-12-22 01:34:19 i Allmänt,

Puh, hemma nu efter att ha ätit middag på Fratelli's (Amerikansk/Italiensk resturang med maffia-tema) och sen så såg vi på Avatar! Den var riiiktigt bra, ska TILL OCH MED köpa den på dvd. Jag hade en mysig födelsedag med mamma och Olivia som avslutades med en härlig snöpromenad med Nikki!

Jag har varit väldigt lycklig de senaste veckorna! Kan bero på en tidig julstämning, men jag har varit nöjd med mig själv, hur jag har det och mina planer inför framtiden. Ovant känns det, men det kanske har något  att göra med att min hemlängtan försvann och att jag insåg att jag kunde klara mig helt själv i en ny stad! Rätt häftigt faktiskt..
Sen finns det vissa människor i ens liv som är rätt bra på att förstöra det, göra en ledsen, besviken eller nerstämd. Kanske inte helt med vilje, men tyvärr så gör personen inget bra för dig hur mycket man än förnekar det! Men jag trivs med att vara lycklig, så därför tänker jag inte längre lägga någon energi på dessa människor. =)

Imorgon så ska jag betala lite räkningar och en flygbiljett! Sen väntar ett viktigt samtal och kanske lite jobb på projektet, får se om jag inte hamnar i soffan med en bok istället. På onsdag blir det i alla fall Ullared för våran del, man vill ju inte missa det goda!

Godnatt nu




Världens sötaste får




Så här ser det ut när jag precis flyttat hem

Sista dagen

Publicerad 2009-12-19 13:20:16 i Allmänt,

Åh, igår var så trevligt! Vi gick till "Hjalmars kök" som var sådär lagom fancy med underbar mat och dyrt vin. Jag åt kyckling med rotfrukter, potatisgratäng och sås, och senare så gick vi hem till Josefin och tog det lugnt!

Idag är det städning och packning som gäller, allt ska bort.. Känns så konstigt att åka nu, jag har precis vant mig vid att bo själv, jag gillar det! Det är nu det börjar kännas riktigt bra, och jag är helt nöjd. Tråkigt, för just nu så känns det som att jag skulle kunna bo här i flera år. Har trivts jättebra här, men det tog ett tag innan man vande sig och hemlängtan försvann! Skulle inte förvåna mig om jag kommer bosätta mig här sen, helt faktastisk stad!

Imorgon kommer pappa och hämtar mig, sen blir det kalas på kvällen för lilla mig. Dessutom så blir jag snart emigrant på riktigt då jag nu accepterat en plats som Au Pair i Cambridge! Kommer bli jätteroligt och rätt spännande! Åker den 10 januari och stannar tills juli, önska mig lycka till :)

Kaaallt

Publicerad 2009-12-17 16:27:56 i Allmänt,

Har det varit idag. Men sådär juligt och mysigt i alla fall! Pluggat jätteduktigt idag, och har lagt av nu. Inget mer. Ska städa undan lite här sen sticker vi till Tom för middag + super mario + Simpsons the movie ikväll! Det blir mys, men framförallt så förtjänar vi det..

Imorgon är det tenta och sen ska vi ut och äta middag på Haket! Najs, najs.

Mera

Publicerad 2009-12-16 23:03:50 i Allmänt,

Söt, rolig och härlig dialekt! Jesper Rönnbladh får tummen upp av mig!


Hej mitt vinterland!

Publicerad 2009-12-16 21:00:34 i Allmänt,

Under de dagar jag har varit borta så har mitt älskade skåne förvandlats till ett gnistrande, mjukt, tyst, och underbart sagoland <3 Det snöar fortfarande, och det är såna där perfekta, stora mjuka flingor som singlar ner och lägger sig som ett decimeter-tjockt täcke så enda som hörs när man går igenom stan är knarrandet under skorna...

Hemma i göterborg var det några minus, och jag trodde att de där centrimetrarna med hård snö vad det enda jag skulle få i år! När man var ute så blåste det isande i ansiktet så hela kroppen domnade bort, så det var riktigt varm och skönt att komma tillbaka hit till det 0-gradiga och mysiga.

Njut av några bilder på av mitt ideala vinterväder, nu ska jag dricka varm choklad!


Från min balkong!






Min vackra hyacint hade slått ut när jag var borta, och har under tiden spritt en fantastisk doft i hela lägenheten

The weekend

Publicerad 2009-12-15 23:19:32 i Allmänt,

Nästan frisk är jag nu, det har passat mig bra att sitta hemma och plugga och mysa! Imorgonkväll åker jag dock tillbaka till Helsingborg igen (lagom till "Real housewives of New Jersey <3). Kommer annars bara bli mer plugg och packning resten av veckan men tentan på fredagen och flyttningen hem på söndagen! Tydligen så är det snö nere i skåne nu med?

Här är i alla fall lite bilder ifrån glöggfesten och julbaket i söndags!

Trevlig kväll













 



Den här gjorde jag till dig <3

Fredagen!

Publicerad 2009-12-12 11:41:38 i Allmänt,

I en protest mot min förkylning bestämde jag mig för att följa med de andra ut igår, och det blev himla lyckat! Skitkul hade vi, och dessutom så blev jag bjuden av Tom på drickat! Gratis är ju godast, så tack för det :) Nu ska jag packa om lite, sen kommer pappa och hämtar mig för kalaset i Ängelholm. Åker ju hem ikväll, och tydligen så har Olivia bestämt att vi ska baka lussekatter då, kommer bli uppe halva natten...

Blir inte bloggning förens på måndag sen, har nämligen glöggfesten hela söndagen, och sen julbak hos fröken Järnros på kvällen! Fortsatt trevlig helg!
















Detta fenomen kallas Torleifs trekant!

Fett värt

Publicerad 2009-12-10 20:54:17 i Allmänt,

Sov skitdåligt, hade feber och ont i kroppen. Har inte orkat göra någonting idag, mest degat framför tv:n ^^ Imorgon har jag en föreläsning, sen blir det att köpa med mig en B&J hem och föröka bli frisk inför helgen.. Går det någon bra film imorgon?

Nostalgi

Publicerad 2009-12-08 22:55:52 i Allmänt,

Sitter här i Ängelholm igen eftersom jag har varit barnvakt ikväll! Linnéa och Dennis är på julbord, men det har gått jättebra, de slocknade efter 7 faktiskt! Har en fin julgran brevid mig med <3
Har fortfarande lite ont i halsen, så det blir att ta det lugnt resten av veckan med, men inte så jobbigt då jag endå bara ska plugga och börja packa nu.. Konstigt, känns som att jag precis flyttade hit!

Tänkte bjuda på lite bilder ifrån de senaste åren för att muntra upp migsjälv och er!




Vi hade jättekul på balen i maj 2009

Likaså valborg samma år!



Den mest eländiga bilden på mig någonsin.. Sommarlustvägen, sommaren 2007?



Fettiskväll i Onsala någon höst för flera år sen! Bara jag som lägger märke till förändringar av mina frisyrer/hårfärg än kläder som alla andra?



Första försöket gick inte så bra..



Sen så :D Sthlm 09



Födelsedagsfirande på Hardrock under våren 08!



Mer Sthlm!



Vem säger att vi inte var kreativa under våra formgivningslektioner!

Dag 2

Publicerad 2009-12-07 16:47:33 i Allmänt,

Sov skitdåligt eftersom jag fick jätteont i halsen inatt, vaknade upp minst 15 gånger. Var dock uttråkad för att jag varit hemma och försökt bli frisk hela helgen, så när det sket sig så blev jag arg och gick ut på stan! Jag hjälpte josefin med lite julklappar och handlade lite mat som jag ska ha i veckan (1 liter mjölk, 6 ägg, 2 apelsiner, halstabletter och 1 paket skumtomtar).

Nu ska jag äta middag och sen så har jag bokat bastun här i huset från kl 18-20 <3 Hoppas det hjälper mig att slappna av, har ont i kroppen efter min promenad idag

Söndag

Publicerad 2009-12-06 16:38:55 i Allmänt,

Halsen och näsan är bättre efter i helgen, men har fortfarande en hemsk huvudvärk.. Kan knappt ställa mig upp utan att bli yr! Borde ha gått och handlat, smör och sånt, men orkar verkligen inte

Ska se på tv och äta... nått

Urk

Publicerad 2009-12-04 13:37:24 i Allmänt,

Gjorde misstaget att äta frukost samtidigt som jag såg på Fringe... Idag ska jag plugga och sen så blir det fredagsmys i Ängelholm!

Haft väldigt konstiga drömmar i någon månad nu, både mardrömmar och konstiga saker! Inte konstiga, konstiga, mer vanliga saker som att jag är 9 år igen och går igenom mitt gamla hus, men när jag vaknar upp så är drömmen på något sätt klarare än andra drömmar och jag har en sån konstig känsla i kroppen! Inte glad, inte arg, inte nöjd eller ledsen, bara konstig...

Nåja, igår var vi på en utställning om tunneln som ska gå igenom hallandsåsen som var rätt intressant! På eftermiddagen så besökte vi ett stål-företag, det var mindre intressant och jag förstod faktiskt inte varför vi skulle gå runt och titta på hur man formar stål. Vad har det med environmental strategy att göra?
Jag låter den mest skånska skåning jag känner (Josefin) demonstrera vad vi tyckte om det:



Make no misstakes, det här var ingen Svennis.

Äntligen!

Publicerad 2009-12-01 22:25:24 i Allmänt,

http://stoppakissienu.blogg.se/

- Svaret på mina böner, grädden på moset, ljuset i slutet av tunneln!

"Vi som vill knäcka Kisse, men endå faktiskt vill veta vad hon egentligen håller på med". Läs alla inläggen utan att ge henne pengar, och se hennes besökare sakta sjunka i antal <3

KALLT!

Publicerad 2009-12-01 22:18:33 i Allmänt,

Kallt. Jag bara skojade om Kanada, vad har jag där att göra? Jag vill till LA. Minusgrader här även i skåne, men väldigt vackert med frosten och nymånen!

Min lägenhet är svinkall med, är på klago-humör. Haft en mycket trevlig kväll i Ängelholm (blev ingen studieresa idag för min del, vaknde upp med 30 spänn på kortet.. någon räkning som drogs i efterhand) då vi åt god middag, lekte och såg på julkalendern!




Så här ser det ut när vi borstar vi tänderna i vår familj, hur gör ni?

Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela