Emigranten

Den småländska kusten utforskas

Bosättningen

Publicerad 2009-08-27 15:13:32 i Allmänt,

Hej allihopa! Hela förmiddagen så har jag förflyttat mig mellan olika bibliotek, och nu äntligen så kan jag uppdatera om min flytt till Helsingborg. Och ni ska veta hur jobbigt det har varit, är över 30 grader ute!

I alla fall, så hämtade pappa upp mig och mina saker i tisdags, och det gick rätt snabbt att göra mig hemmastadd i den lilla lägenheten. Alla är väldigt trevliga, och det enda jag saknar nu är mitt internet och batteriet till kameran, så jag kan visa er hur allt ser ut!
Igår så var jag över i Danmark en sväng, och sen, nyfiken och ivrig som jag är, så tog jag en cykeltur för att hitta till ICA MAXI. Det gick sådär i början, men till slut så hittade jag, och kunde köpa min senap, gröt och diskborste. (Pappa och jag handlade det nödvändigaste innan han åkte hem igen.) Är lycklig över att jag bara har 10 minuters cykelväg dit!

Idag har jag då som sagt letat runt på det olika biblioteken efter böcker att underhålla mig med, då jag kommer vara ensam i 3 dagar, och har 100 kr att leva på fram tills måndag... SÅ jag får överleva på mina böcker och gröt. Kanske går några The Hills-repriser?

Nåja! Nu ska jag upp till lägenheten igen, hämta min kaffetermos och en apelsin, och sedan sätta mig i parken med mina böcker för att döda några soliga timmar fram tills middagen!
Lovar att uppdatera mer, nu när jag hittat datorerna!
Vackra Helsingborgs park!
(Ni får leva på google-bilder fram tills att jag fått hem mitt batteri till kameran.)

Chill..

Publicerad 2009-08-20 18:25:35 i Allmänt,

Ack, dessa varma sommardagar! Har inte gjort någonting idag, bara njutit och tagit in Onsala för att ha minnet kvar nu i höst.

Nu ska jag äta mammas köttbullar och sen ska jag iväg till Anna ikväll!Hardrock Café

Publicerad 2009-08-17 13:48:21 i Allmänt,

Nu har jag då skaffat mig mobild bredband ifrån 3, för fint ska det va! Har suttit här och jämnfört priser och hastigheter (vilket är svårt då jag inte vet riktigt vad som är snabbt och inte?). Men jag tror att jag lyckades rätt bra, fick ett rätt bra erbjudande för 199kr i månaden! Men de första 3 månaderna är gratis <3 We like. Dessutom så har de grymt bra täckning har jag hört!

Annars så ska jag packa nu i veckan eftersom jag jobbar i helgen. Sen flyttar jag! Börjar att närma sig väldigt snabbt nu...
Igår så var vi i alla fall inne på kalaset igen för att se på RixFm-festival, men det regnade, så vi gick till Hardrock och åt istället. Gud vad gott det vaar!Anna och Viktor!
Vikkan på Hardrock
och bloggerskan såklart

Min ljuvliga Twisted Mac (kyckling, makaroner med smält ost och vitlöksbröd)

Sorority Life on Facebook

Publicerad 2009-08-15 19:12:26 i Allmänt,

Jäh, har ägnat dagen till att spela facebook-spel (bli gärna min "granne" på FarmVille så jag kan köpa gård!). Tänkte avrunda med en Ben&Jerry glass sen med, blogglivet är för jobbigt!

Igår började jag ta fram flyttlådorna och packade i lite tråkiga/nödvändiga saker en stund, sen åkte jag in till Kungsbacka och mötte upp Anna och Käll. Eftersom Käll åker iväg för att studera så blev det en liten avslutningskväll på Rumpan med Källs vänner! Hade det himla trevligt måste jag säga!

Käll fick en öl över sig, Anna fick mycket uppmärksamhet, och jag blev bjuden på teguila shots! (vilket inte brukar sluta så bra, men det gjorde det den här gången)

En ny favorit att räkna in i familjen, denna Pink Mojito fick mina smaklökar att jubla!

YES!

Publicerad 2009-08-12 16:19:37 i Allmänt,

This is it! Fick reda på att jag kom in på min linje idag (Introduction to Environmental Strategy) :D Det är nu jag kan börja blogga på allvar! 1a september så ska jag infinna mig på Helsingborg campus för upprop.
Eftersom jag inte fått mitt svar innan, så ringde jag för att höra efter vad som skulle hända, vilket ledde till att jag satt i telefon med studierektorn för mitt program, en jättesöt äldre man vid namn Torleif som hjälpte mig med allt! Så tack Torleif!

Nu har jag rätt mycket att göra, men ska börja med att skicka iväg mitt antagningsbesked till min hyresvärd på Vallgatan, och ta reda på inflyttningsdatum osv.
Någon som kan hjälpa mig att hitta till biblioteket?

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka in till kulturkalaset i götet! Först blir det Apocalyptica, senare "Skrattfest med Magnus Betnér, Özz Nüjen, Marika Carlsson med flera", och sen ska jag fira min flytt till det förlovade landet <3


En sysselsättning

Publicerad 2009-08-06 20:42:41 i Allmänt,

Håhå, livet är jobbigt ibland! Har tillbringat några dagar uppe hos min mormor och morfar i deras hus i bohuslän. Väntar fortfarande på mitt antagningsbesked, och den väntan blir lite mer uthärdig med sol, bad och gott vin. Men snart blir det tillbaka till verkligheten igen (ska åka hem för att sola och bada i Onsala istället).

Svensk sommar när den är som bäst helt enkelt!


Om

Min profilbild

Julia

En rastlös emigrant som hela tiden vill besöka nya platser och träffa nya människor. Har förflyttat mig från Göteborg till Helsingborg, och sedan vidare till Cambridge. Lever just nu studentliv i Kalmar, denna vackra, småländska storstad. Vem vet vart jag hamnar sen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela